Alexandra frygtede for sit liv

En rejse til Sri Lanka med Unicef blev pludselig meget dramatisk. Grevinde Alexandra troede et øjeblik, at livet var slut.

alexandra unicef

- Det var en af de få gange i mit, hvor jeg tænkte: Nu er det slut.

Så dramatisk udtrykker grevinde Alexandra sig i et eksklusivt, personligt interview med DRs P4, der bliver sendt lørdag eftermiddag kl. 15.

At være protektor er nemlig ikke altid den beskyttede tilværelse, man umiddelbart tror.

Som protektor for Unicef var grevinde Alexandra i Sri Lanka, da borgerkrig hærgede dele af landet.

Nervøs ambassadørMed på turen var blandt andre den danske ambassadør og Alexandras tidligere hofdame Christina Lynge, der har ledsaget Alexandra på adskillige ture.

- Ambassadøren var lidt loren ved situationen, og han var i konstant kontakt med sine lokale kilder, fortæller Christina Lynge.

De flyver dog af sted og glider hen over smukt bjerglandskab.

Ild foran vinduet- Pludselig lyder der voldsomme skud. Vi ser ild lige foran vores vindue, Alexandra og jeg bliver skrækslagne, fortæller Christina Lynge.

De to kvinder greb hinandens hænder og gjorde sig mentalt klar til at falde, har de begge forklaret.

- De sekunder eller minutter der fulgte var virkelig lange. Men det er utroligt, hvordan man går ind i sådan en nødsituation, har jeg siden tænkt, fortæller Alexandra.

Rolige militærfolkHelikopteren havde flere sikkerheds- og militærfolk ombord.

- Jeg kan huske, at jeg kiggede instinktivt mod de militærfolk, der sad i helikopteren. De kiggede mig direkte i øjnene og jeg kunne se, at deres øjne ikke var ligeså paniske som vores. Det gjorde mig mere rolig, forklarer grevinden om, den dramatiske begivenhed.

Og der var grund til at være rolig. Det var ikke deres helikopter som var ramt.

Svært at begribeMen de to kvinder havde dog brug for at dobbelttjekke, da de landede og trådte ud af maskinen.

- Man er nødt til at se med egne øjne, fordi det var så voldsom en episode for os. Vi skulle se, at der ikke var huller i helikopteren, så vi gik instinktivt rundt om maskinen da vi landede, forklarer grevinden.

Derefter kastede den rutinerede kvinde sig over dagens gøremål.