Alice har været lærer i 20 år: Man smuldrer som menneske

49 procent af lærerne overvejer at skifte job, fordi der mangler respekt om lærerfaget.

Folkeskolelærer Alice Balster mener, at der en udbredt tvivl om lærerne og deres indsats bag katederet, og hun føler ikke, at lærerne bliver anerkendt for deres arbejde. (© DR)

Alice Balster fra Vejle har været lærer i over 20 år, men nu overvejer hun at stoppe, fordi hun synes, at respekten omkring lærerfaget mangler.

Og hun er ikke den eneste, 49 procent af lærerne overvejer at forlade lærerfaget ifølge en spørgeskemaundersøgelse, som DR Nyheder har lavet blandt godt 300 lærere.

- Jeg synes, at respekten omkring selve lærerfaget er utrolig dårlig. Respekten har været faldende i alle de 20 år, jeg har været lærer. Det er ligesom alle andre skal fortælle os, hvordan vi skal være i vores fag, siger Alice Balster.

Alice Balster mener, at der en udbredt tvivl om lærerne og deres indsats bag katederet, og hun føler ikke, at lærerne bliver anerkendt for deres arbejde.

Man smuldrer som mennesker

- Jeg elsker mit fag. Jeg er rigtig, rigtig glad for de 20 år, jeg har været lærer, men når der ikke er nogen anerkendelse i samfundet af det, som du laver, og du gør det bedste, du overhovedet kan.

- Så kan man på et tidspunkt ikke længere leve med det, for ens arbejde er en utrolig stor del af ens identitet, og hvis man ikke bliver anerkendt på den, så smuldrer man som menneske, siger Alice Balster.

Det er ikke kun i befolkningen, at der mangler respekt for lærergerningen, mener Alice Balster. Også politisk mangler lærerne opbakning.

- Når man generelt i samfundet ikke får anerkendelse, og så går ind i politiske forhandlinger og ikke engang på det plan kan gøre sig gældende, så er der ikke ret meget tilbage at holde fast i, siger hun med henvisning til forhandlingerne om folkeskolereformen og overenskomsten med kommunerne.

Skifter dog ikke job lige nu

Men Alice Balster, der har været lærer i 20 år, forventer trods alt ikke, at hun skifter branche lige nu.

- Når jeg er rigtig, rigtig sur, så går jeg og tænker, nu skal jeg bare have et anerkendt erhverv, men jeg kan jo mærke efter i min mave, og det er ikke er det jeg brænder for, så det bliver nok ikke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk