Alkohol gør hver tredje ung dårligere i skolen

Hver tredje ung drikker så meget, at deres indsats i skolen eller på arbejdet bliver ringere, viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. Og det gælder både drenge og piger.

Hver tredje ung drikker så meget, at deres indsats i skolen eller på arbejdet bliver ringere. Og det gælder både drenge og piger. (© Colourbox.com)

Hver tredje ung drikker så meget, at deres indsats i skolen eller på arbejdet bliver ringere, viser den nyeste MULD-undersøgelse af unges livsstil, som Sundhedsstyrelsen har udgivet.

Og det gælder både drenge og piger - 33 procent af drengene og 34 procent af pigerne siger, at deres præstation i skolen og på jobbet har været nedsat, fordi de har drukket.

I det hele taget drikker danske unge stadig for meget, konkluderer Sundhedsstyrelsen. Og det gælder både piger og drenge.

I år er første gang siden 2000, hvor man begyndte at lave MULD-undersøgelser, at pigerne og drengene har ligget på det samme niveau.

Men en positiv tendens, som rapporten peger på, er, at andelen af unge mænd, som drikker mange genstande på een gang er faldet siden 2000.

Færre ryger, men passiv rygning er et problem

Når det kommer til rygning, så viser rapporten, at færre unge ryger dagligt, og det er primært rygelovgivningen i forskellige afskygninger, der får æren for dén udvikling:

I 2001 blev det forbudt for elever i folkeskoler og ungdomsskoler at ryge på skolens område, i 2004 blev det forbudt at sælge tobak til unge under 16 år, og sidste år blev dén grænse hævet til 18 år. Siden 2007 har det ikke været tilladt for unge at ryge på skolens område, ligesom lærerne heller ikke har måttet ryge på udendørsarealer, hvor børn og unge færdes.

Men selv om færre unge ryger dagligt, så siger flere end hver tredje, at de udsættes for passiv rygning på deres uddannelsesinstitutioner, som er det sted, hvor passiv rygning er mest udbredt. 35 procent af drengene og 41 procent af pigerne er udsat for passiv rygning på deres skole.

Facebook
Twitter