Alle æbleskiver er ens

Vælg bare de billigste æbleskiver – de er alligevel lavet efter helt samme opskrift og på den samme fabrik som de dyre.

Vælg bare de billigste æbleskiver. De er alligevel lavet efter helt samme opskrift og på den samme fabrik som de dyre. (Foto: Lars Bech © Scanpix)

Hvis du forventer at få mere kvalitet for pengene, når du betaler det dobbelte for en pose æbleskiver i Kvickly i stedet for at tage de billigste fra Netto, kan du godt tro om igen.

Alle æbleskiver, der sælges i Danmark, er nemlig lavet af den samme dej på Coronet Cake Companys fabrik i Viby Sjælland. Det indrømmer virksomhedens direktør, Allan Wolff­gang Jensen:

- Der er et par varianter, hvor der er tilsat kærnemælk i stedet for vand. Men ellers er æbleskiverne ens. Det er ikke for at snyde forbrugerne, men supermarkederne vil gerne have hver deres emballage. Det ønske har vi valgt at efterkomme, for ellers ville vi aldrig være blevet så store på markedet, som vi er, forklarer Allan Wolffgang Jensen til 24timer.

Han understreger, at det er supermarkederne selv, der bestemmer prisen på æbleskiverne.

Taget ved næsen

24timers smagspanel, som består af kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken samt Marie Engesgaard på 12 år og Snorre Hejlskov Larsen på 10 år, føler sig taget ved næsen.

- Det her afslører, at vi ikke har så meget at vælge imellem, som vi tror. Indpakningen er forskellig, men indholdet er fuldstændig ens. Det er ikke i orden – specielt ikke, når prisen varierer så meget, mener Katrine Klinken.

Urimeligt for forbrugerne

I Forbrugerrådet forstår fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen godt, hvis folk føler sig snydt, når det viser sig, at det er nøjagtig de samme æbleskiver, der sælges i forskellige forklædninger.

- Der er er ikke noget ulovligt i det, men det føles meget urimeligt som forbruger. Det her viser med al tydelighed, at man ikke kan være sikker på at få en bedre kvalitet, bare fordi man betaler mere for en vare, siger Camilla Udsen.

Coop: Intet snyd i det

Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, mener, at kunderne er vant til, at de samme varer koster mere i et supermarked end i en discountbutik.

- Der er ikke noget snyd i det her. Der er en fuld varedeklaration på æbleskiverne, så folk kan bare læse bagpå og se, at det er de samme, siger han til avisen.

Her er P4 Københavns ingredienser til ca. 25 lækre, hjemmebagte æbleskiver:

2 æbler3 æg250 g hvedemel (4 dl)½ tsk tvekulsurt natron2 spsk sukker½ tsk stødt kardemomme½ l kærnemælk50 g smør til bagningEvt. 50 g rosiner (1 dl)Serveres med syltetøj,sukker eller flormelis

Facebook
Twitter