- Alle børn skal i Folkekirkens register

Muslimer, buddhister og ateister kan ikke lade deres børn navneregistrere på fx et offentligt kontor. Det skal foregå ved, at en fødselsanmeldelse og en navneattest afleveres til sogne- præsten eller Folkekirkens kontor, slår kirkeministeren fast.

Kirkeminister Tove Fergo (V) afviser et krav om, at Folkekirkenskal fratages sit monopol på at navneregistrere alle nyfødte iDanmark.

Kravet er rejst af en gruppe nybagte forældre. De vil haveophævet reglen om, at alle forældre skal aflevere enfødselsanmeldelse og en navneattest til sognepræsten ellerkirkekontoret.

Borgergruppen, der har fået støtte af folketingspolitikerenKamal Qureshi fra SF, vil ikke acceptere, at man skal indrette sigefter den danske folkekirke - hvad enten man er ateist, muslim,buddhist eller bare modstander af folkekirkens særstilling.

De ønsker derfor, at hele Danmark indfører samme model som iSønderjyllands Amt, hvor borgerne af historiske årsager frit kanvælge mellem at bruge kirkekontoret eller de offentligemyndigheder.

Tove Fergo kalder kravet "historieløst" og henviser til, atFolkekirken gennem århundreder har varetaget opgaven for staten, ogat det er skrevet ind i Grundloven, at den luthersk-evangeliskekirke er danskernes folkekirke.