Alle får alligevel deres boligydelse i januar

Udbetaling Danmark mener at have sørget for, at alle pensionister får korrekt udbetalt boligydelse trods bøvl.

Portræt ægteparret, Jonna og Jan Colding i Sorø, der ikke ville have råd til at bo, som de gør, uden boligydelse. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Der er godt nyt til de pensionister, der så ud til at skulle klare sig med en reduceret boligydelse i januar, selv om de havde krav på mere.

Udbetaling Danmark fortæller fredag aften i en pressemeddelelse, at man har fundet en teknisk løsning, der sørger for at der alligevel bliver udbetalt de rette beløb, selv om meldingen tidligere på ugen var en anden.

Efter at partierne bag finansloven besluttede sig for at udskyde de planlagte nedskæringer på boligydelsen, hed det sig nemlig, at det ikke lod sig gøre.

Udbetaling Danmark havde allerede i forbindelse med kørslerne for januar taget udgangspunkt i det oprindelige finanslovsforslag.

- Udbetaling Danmark har nu udviklet en særlig it-kørsel, der efter planen skal sikre, at pensionister, der på grund af lovforslaget får mindre udbetalt, allerede samme dag har det resterende beløb på deres NemKonto, hedder det i pressemeddelelsen.