Aller-blad meldt til politiet for rufferi

Aller-koncernens blad, Super, der hver måned udlover et besøg hos en prostitueret som præmie, hvis man kan svare på et simpelt spørgsmål i en konkurrence, er blevet meldt til politiet.

Det ærværdige Aller-navn er under angreb. (© Scanpix)

Aller-koncernens blad, Super, der hver måned udlover et besøg hos en prostitueret som præmie, hvis man kan svare på et simpelt spørgsmål i en konkurrence, er blevet meldt til politiet, skriver B.T. fredag.

Anmelderen er Johanne Schmidt-Nielsen, der snart afløser Pernille Rosenkrantz-Theil som folketingsmedlem for Enhedslisten

- Det er usmageligt og klamt, at en stor organisation udlover den slags for at tjene penge. Det er kvindeudnyttelse af værste skuffe, siger Johanne Schmidt-Nielsen til B.T.

Advokat Jytte Lindgaard, som er ekspert i juraen omkring prostitution og rufferi, mener, at bladet Super har et stort problem.

- Jeg vil umiddelbart mene, at denne sag kan være en overtrædelse af straffelovens paragraf 229, siger advokaten til B.T.

For egen vindings skyld

Paragraf 229Paragraf 229 lyder sådan: »Den, der fremmer kønslig usædelighed ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand, eller som udnytter en andens erhverv ved kønslig usædelighed, straffes med fængsel indtil 3 år eller under formildende omstændigheder med bøde.«

Jytte Lindgaard forklarer, at det særligt er bestemmelserne om for egen vindings skyld, og at det er forbudt at være mellemmand.

- Det er jo helt klart for egen vindings skyld, fordi de har det på forsiden. Så sælger de jo flere blade. Desuden er bladet også mellemmænd, da de formidler kontakt mellem pigen og vinderen af konkurrencen, siger hun.

Facebook
Twitter