Aller-chef: Jeg frarådede brug af tys-tys-kilde

Et år efter at have afvist at købe kreditkortoplysninger, indgik Henrik Qvortrup en aftale med tys-tys-kilde, siger Aller-direktør.

Aller Media har modtaget en bøde på ti millioner kroner i Se og Hør-sagen. Det skete i en tilståelsessag i august. I dag skulle adm. direktør Pål Thore Krosby afgive forklaring i sagen mod tre tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden. (Foto: © Martin sylvest, Scanpix)

Da en medieskandale i 2007 rasede i Norge, ville Aller Medias øverste chef, Pål Thore Krosby, sikre sig, at noget lignende ikke foregik i hans koncern.

Derfor rettede han efter eget udsagn henvendelse til Henrik Qvortrup, der dengang var chefredaktør for koncernens primære sladderblad, Se og Hør.

I Retten i Glostrup har den administrerende direktør fortalt, at de drøftede det norske arrangement, der til forveksling ligner det fra Se og Hør-sagen.

- Jeg spurgte ham, om det kunne være tilfældet, at vi brugte de samme metoder som i Oslo. Baggrunden for at spørge var selvfølgelig at sikre, at det ikke var tilfældet, siger Pål Thore Krosby.

Beskeden fra Henrik Qvortrup var dog klar. Den administrerende direktør kunne være ganske rolig: Der var intet at komme efter.

Hvad Qvortrup ikke fortalte, var, at han det efterfølgende år trodsede Aller-chefens ønske, da han i juni 2008 indgik en aftale med en it-mand, der gennem sit arbejde for Nets kunne spore kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Netop dette samarbejde er grunden til, at Henrik Qvortrup i dag er tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag. Det samme er to andre tidligere chefredaktører, to journalister og it-manden, der siden blev kendt som tys-tys-kilden.

/ritzau/