Altingets præsident beklager Kjærsgaard-ballade dybt

Kun et mindretal af islændinge støtter mishagsytringer mod Pia Kjærsgaard, lyder reaktion.

Steingrimur Sigfússon beklager og tager afstand fra mishagsytringer, som blev fremført i forbindelse med Pia Kjærsgaard tale som formand for det danske Folketing i det islandske parlament, Altinget. (Arkivfoto) (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

En uforbeholden undskyldning til Pia Kjærsgaard fra det islandske parlament. Sådan lyder reaktionen fra Steingrimur Sigfússon, præsident for Altinget, efter skærmydsler i kølvandet på Pia Kjærsgaards tale i Altinget.

- Jeg beklager det dybt. Jeg er dybt uenig med dem, der benyttede festlighederne til at kaste en lille skygge over et ellers meget vellykket arrangement, siger Steingrimur Sigfússon til DR Nyheder.

Holdt tale ved jubilæum

Pia Kjærsgaard holdt onsdag som formand for Folketinget en tale i det islandske parlament, Altinget. Anledningen var markeringen af hundredåret for Islands selvstændighed. Flere islandske politikere benyttede muligheden til at markere modstand mod synspunkter, som de mener Pia Kjærsgaard repræsenterer via sin fortid som formand for Dansk Folkeparti.

Blandt andet blev Pia Kjærsgaard ifølge flere medier kaldt for ‘en af de fremmeste repræsentanter for had i Europa’ fra Altingets talerstol.

Episoder som præsidenten for Altinget tager afstand fra.

- Jeg er meget uenig i, at man blander hendes (Pia Kjærsgaard, red.) tidligere arbejde som politiker ind i det, når hun kommer som Folketingets formand for at mindes en 100 år gammel aftale, hvor vore to parlamenter spillede en stor rolle, siger Steingrimur Sigfússon.

Repræsenterer ikke flertal

Ifølge ham er det langt fra flertallet i Altinget, der er enige i mishagsytringerne mod Pia Kjærsgaard.

- Jeg synes det er urimeligt og forkert, at vi ikke viser hende respekt og taknemmelighed for at bidrage til festlighederne. Det mener jeg er den generelle holdning i Island, fastslår Steingrimur Sigfússon.

Facebook
Twitter