Amager-drenge og unge fra Blågård starter egne virksomheder

Lørdag mødtes 13-17-årige etniske minoritetsdrenge i København. Ikke for at lege og 'hænge ud', men for at udarbejde forretningsplaner.

De designer T-shirts og arrangerer løb, og så vasker de din bil, mens du køber ind.

Og de har stor succes med det; den store flok af etniske minoritetsdrenge, der lørdag mødtes i København.

Alle er de en del af programmet 'Mind Your Own Business', som Dansk Flygtningehjælp og TrygFonden står bag. I sin enkelthed går projektet ud på, at drengene lærer at starte deres egen mikrovirksomhed.

- Programmet har vist, at det er med til at skabe bedre betingelser for etniske minoritetsdrenge i Danmark. Vi håber, at vi kan få endnu flere drenge til at få skabt nye netværk, så det over tid bliver en positiv oplevelse at læse videre eller blive en del af en arbejdsplads, siger Maria Kavita Nielsen, programchef i Dansk Flygtningehjælp.

Masser af idéer

Otte udvalgte drenge-grupper fra hele landet mødtes således lørdag op på en Venture Camp hos Boston Consulting Group i København. Her skulle de udvikle og fremlægge forretningsplaner, som de i de kommende syv måneder skal bruge til at skabe deres egen succesfulde mikrovirksomhed.

Og campen var en succes.

- Det har været helt fantastisk at følge de drenge, som allerede har skabt små virksomheder, og vi er imponerede over deres idéer, og hvad de har fået stablet på benene, siger Maria Kavita Nielsen.

På campen får drengene ansvar for et fokuseret forløb, hvor de skal etablere deres egen virksomhed, producere deres eget produkt samt markedsføre og sælge det.

Drenge fra store dele af landet

Drengegrupperne på årets Venture Camp kommer fra København, Nivå, Kokkedal, Halsnæs, Aabenraa, Horsens, Aarhus og Randers, og som deres mentorer er blandt andre virksomhederne Microsoft, Lyngby Boldklub, Integro og Business Park Randers.

I alt 180 mennesker forventes at have deltaget i campen, hvor også de succesfulde Amager-drenge bag 'Mind Your Own Business'-virksomheden 'G for Gentleman' kom og holdt oplæg.