Ambassade advarer andre unge

Den dansk-jugoslaviske skuespiller Dejan Cukic er løsladt fra fængslet i Montenegro. Han blev anholdt i sidste uge, fordi han ikke har aftjent sin værnepligt i Jugoslavien. Nu advarer Den danske Ambassade i Jugoslavien andre unge i samme situation som Dejan Cukic

Den dansk-jugoslaviske skuespiller Dejan Cukic er løsladt frafængslet i Montenegro, efter at han blev anholdt i sidste uge.

Dejan Cukic var på research i forbindelse med en indspilning afLeif Davidsens roman: 'Den serbiske Dansker' for DR. Men DejanCukic blev torsdag aften anholdt af jugoslavisk politi i lufthavneni Beograd.

Attaché Karsten Christensen ved den danske ambassade i Beogradsiger, at han er løsladt på visse betingelser, men han oplyser ikkenoget om hvilke betingelser, det drejer sig om. Dejan Cukicbefinder sig nu hos sin familie i Montenegro.

Dejan Cukic stammer fra den jugoslaviske republik Montenegro oger statsborger i Jugoslavien. Han er 33 år, men har boet i Danmark,siden han var 11 år. Dejan Cukic er bl.a kendt for sin rolle ifilmen 'i Kina spiser de hunde'

Han blev anholdt, fordi han ikke har aftjent sin værnepligt iJugoslavien. Den jugoslaviske ambassade i København vil ikkekommentere den konkrete sag, men siger til Radioavisen, at allemænd, der er jugoslaviske statsborgere skal et år imilitærtjeneste.

I Jugoslavien er aldersgrænsen for aftjening af værnepligt isærlige tilfælde 35 år.

Nu advarer Den danske Ambasasde i Jugoslavien unge jugoslavere isamme situation som Dejan:

'Jugoslaviske borgere i Danmark, der ikke har aftjent værnepligti Jugoslavien, skal være opmærksomme på, at de kan få et problem,hvis de rejser til Jugoslavien. Myndighederne er meget strikse medat sørge for, at værnepligten bliver aftjent, ' siger Jørgen ViggoAndersen til DR-nyheder.

Facebook
Twitter