Ambassadør: Danmarks omdømme i Tjekkiet er skadet

Danmarks omdømme i Tjekkiet er traditionelt godt, men drukhistorierne fra Prag har ændret meget, siger den danske ambassadør i landet.

- Det er klart, at episoder med de unge danskere, som også tjekkiske medier rapporterer om, ikke har hjulpet på Danmarks omdømme. Mange er kritiske, og vi får flere vrede henvendelser fra borgere, siger den danske ambassadør i Tjekkiet, Christian Hoppe. (Foto: Michael S. Lund)

Danmarks omdømme i Tjekket har traditionelt været rigtig godt. Men de talrige historier om stærkt alkoholpåvirkede gymnasielevers hærgen i hovedstaden Prag har vendt tjekkernes vrede mod os.

- Det er klart, at episoder med de unge danskere, som også tjekkiske medier rapporterer om, ikke har hjulpet på Danmarks omdømme. Mange er kritiske, og vi får flere vrede henvendelser fra borgere, siger den danske ambassadør i Tjekkiet, Christian Hoppe, til DR Nyheder.

Danske elever har skabt kaotiske tilstande i Prag igennem hele den forgangne uge, og to unge danskere er blevet stukket ned. Desuden har to andre unge mænd angrebet en politimand.

Samme holdning i Danmark

På den baggrund undrer det ikke Christian Hoppe, at tjekkerne raser i øjeblikket.

- Hvis udenlandske turister opførte sig sådan i København, ville vi nok have samme holdning, siger den danske ambassadør.

Individuelt ansvar

I morgen sendes et nyt hold gymnasieelever af sted mod Prag. Christian Hoppe opfordrer de unge til at tage ansvar.

- Mit råd er, at man påtager sig et individuelt ansvar uanset alder. Man skal opføre sig ordentligt og overholde de love, som gælder, men også tænke på, at hver enkelt er repræsentant for Danmark, siger han og tilføjer:

- Det er også vigtigt, at forældrene tager en snak med de unge og blandt andet fortæller dem, at det er forbudt at udskænke alkohol til unge under 18.

FacebookTwitter