Ambassadør efter besøg hos dronningen: Jeg har store sko at fylde ud

Den nye ambassadør Carla Sands vil arbejde på at skabe tættere relationer mellem USA og Danmark.

- Jeg håber at opnå tættere relationer mellem USA og Danmark. Vi har altid haft en tæt relation mellem vores lande, og mit mål er gøre det endnu bedre, siger Carla Sands, der er indtrådt som USA's ambassadør i Danmark. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

- Danmark er fantastisk. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor beæret jeg er over at være her.

Iført stort smil og endnu større pels mødte den helt nyslåede amerikanske ambassadør, Carla Sands, den danske presse for første gang ved middagstid i dag.

Netop trådt ud fra et besøg hos dronningen og en tur i karet ledsaget af Gardehusarregimentet, fortalte hun, at ambassadørjobbet ikke bliver nemt. Hun er repræsentant for Donald Trump, og hun følger efter den populære Rufus Gifford, der var ambassadør i Danmark under Barack Obama.

Han havde for eksempel sin egen tv-serie, og han giftede sig med sin mand på Københavns Rådhus i 2015.

- Jeg har ingen idé om, hvordan jeg kan fylde Rufus Giffords sko ud. Han var meget populær, siger Carla Sands.

- Men jeg vil repræsentere USA og bare være mig selv. At lære danskerne at kende er meget vigtigt for mig. Det er handel naturligvis også - og sikkerhed. Danmark er en fantastisk allieret for USA og har været det i meget lang tid.

Carla Sands ankom til Amalienborg i karet. Se ankomsten her.

- Jeg håber at opnå tættere relationer mellem USA og Danmark. Vi har altid haft en tæt relation mellem vores lande, og mit mål er gøre det endnu bedre.

  • Den nye amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, modtages på Amalienborg, hvor hun skal i audiens hos dronning Margrethe. (Foto: KELD NAVNTOFT/Scanpix 2017) (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)
  • Carla Sands modtages på Amalienborg. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2017) (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)
1 / 2

Carla Sands har været med på holdet af Trumps økonomiske rådgivere, og hun har også tidligere med handling og penge været en aktiv støtte for diverse kulturprojekter, udsatte børn og republikanske mærkesager.

I juli 2016 lagde hun i Los Angeles blandt andet hus til en reception for Trump-donorer, der hver især gav mellem 17.000 og 2,8 millioner kroner for at være med.

I Danmark har pressen hidtil fokuseret meget på, at den nye ambassadør, som dengang hed Carla Herd i 1987 spillede med i ni afsnit af tv-serien, der i Danmark var kendt under navnet "Glamour". Skuespilkarrieren strakte sig dog kun over fem år.

Siden har Sands uddannet sig til og arbejdet som kiropraktor og har været bestyrelsesformand i sin afdøde mands investeringsfirma, Vintage Capital Group.