American Express tjekker cyklistsag

American Express har afkrævet en cyklist over 17.000 kroner, for skader hun lavede på en bil, da hun selv blev kørt ned. Selskabet vil nu se nærmere på sagen.

American Express vil se nærmere på en sag, hvor en dansk cyklist bliver afkrævet tusindvis af kroner. (© colourbox.com)

Se dig godt for i trafikken. Det kan være en dyr affære at blive kørt ned.

Den danske cyklist Helle Kühl er blevet afkrævet over 17.000 kroner, fordi hun - uden selv at være skyld i ulykken - blev kørt ned af en bil, som fik skader på grund af sammenstødet. Det skriver B.T. i dag.

Breve og mails

Den amerikanske kvinde, som i april sidste år kørte Helle Kühl ned, er forsikret ved American Express, som i første omgang har betalt for skaderne på bilen.

Og nu har cyklisten fået flere breve og mails fra et opkrævningsfirma, som på vegne af American Express kræver 3106,41 dollars i erstatning.

Tager sagen meget alvorligt

Det amerikanske kreditkort-selskab vil nu se nærmere på sagen, lyder det, efter DR Nyheder har spurgt, om det kan være rigtigt, at en uskyldig cyklist skal betale for at blive ramt af en bil.

- American Express undersøger situation og vil kontakte de involverede personer personligt. Vi er ikke i stand til at kunne kommentere yderligere på nuværende tidspunkt, men forsikrer om, at vi tager denne sag meget alvorligt, skriver firmaet i en mail.

Generer cyklisten

Forsikringsselskabernes brancheorganisation i Danmark, Forsikring og Pension, vurderer at cyklisten ikke skal betale regningen.

- Det er bare at genere den tilskadekomne mere, end hvad nødvendigt er, siger Christian Skødt, som er chefkonsulent i Forsikringoplysningen ved Forsikring og Pension.

Udfra de oplysninger, som chefkonsulenten har om sagen, mener han, at Helle Kühl kan tage det helt roligt.

- Så er der overhovedet ingen tvivl om, at hun er helt uden skyld, og at hun ikke vil kunne komme til at betale erstatning.

Facebook
Twitter