Amerikansk konsul slår fast: Danskere med dobbelt statsborgerskab kan ikke rejse til USA

Trods britisk undtagelse er danskere med dobbelt statsborgerskab omfattet af Trumps indrejseforbud.

Konsul på den amerikanske ambassade i København, Rebekah Dramé, opfordrer berørte af indrejseforbuddet til at vente med at planlægge rejser til USA.

EU-borgere, der også har statsborgerskab i Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen, kan ikke rejse ind i USA de kommende 90 dage.

Det slår Rebekah Dramé, konsul på den amerikanske ambassade i København, fast.

- Personer med dobbelt statsborgerskab er omfattet af det nye dekret, siger hun og forklarer, hvordan personer ramt af reglerne skal forholde sig, hvis de har planlagt en rejse til USA.

- De personer skal ikke komme til samtale om at opnå visa, og de skal ikke rejse til USA på nuværende tidspunkt, siger hun.

Der har hersket en del forvirring om, hvem der er og ikke er omfattet af det nye dekret, der for nyligt blev underskrevet af den nytiltrådte amerikanske præsident, Donald Trump.. Især da det er kommet frem, at Storbritannien efter samtaler med Det Hvide Hus har fået lovning på, at briter med dobbelt statsborgerskab i de berørte lande stadig må rejse til USA.

Skal personer, der allerede har fået visum og købt en flybillet, så aflyse?

- Det er op til de personer selv at beslutte, hvad de vil gøre. Men på grund af indrejseforbuddet vi de ikke få lov at gå ombord på et fly til USA, selv om de har et gyldigt visum til USA, siger Rebekah Dramé.

- Mange flyselskaber har hotlines, som rejsende kan henvende sig til, og måske har flyselskaberne truffet forholdsregler om situationer, som er uden for deres kontrol, men de rejsende skal kontakte deres flyselskaber eller rejseselskab.

Vent med rejseplanlægning

Rebekah Dramé kan ikke oplyse, hvad man skal gøre, hvis man er ramt af indrejseforbuddet og har planer om at rejse til USA efter de 90 dage, men ambassaden opfordrer folk til at vente med at planlægge rejser og i stedet holde øje med nyt på ambassadens hjemmeside.

SAS har oplyst, at de refunderer billetter til USA købt inden 28. januar for kunder med dobbelt statsborgerskab, der ikke kan rejse ind i USA.