Amin Skov sigtet for at sætte ild på Vejlegården

Politiet har sigtet Amin Skov for at have sat ild på sit eget spisested, Restaurant Vejlegården, den 21. december 2012. Det erfarer DR Nyheder.

Restaurantejer Amin Skov er nu sigtet af politiet for at sætte ild på Vejlegården. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Sydøstjyllands Politi har sigtet restauratør Amin Skov for at have sat ild på sit eget spisested, Restaurant Vejlegården, den 21. december 2012.

Klokken lidt over 11 blev Amin Skov anholdt. Senere på dagen vil han blive afhørt og hans hjem ransaget, hvis der kommer en retskendelse.

Sigtelsen kommer, efter at politiet har efterforsket sagen i en måned, og efter at Amin Skov har været fremme i adskillige medier og forklaret, at han blev overfaldet.

I et interview med Vejle Amts Folkeblad den 16. januar hævdede Amin Skov, at han var blevet overfaldet, mens han sad og lavede regnskaber.

Skov: Jeg blev slået- Her ser jeg en maskeret person, der først slår mig i højre side af ansigtet. Jeg falder ned, halvt på siden og halvt på maven. Da jeg ligger ned, ser jeg yderligere et par ben, og da jeg forsøger at rejse mig får jeg et slag i venstre tinding, siger Amin Skov til Vejle Amts Folkeblad.

Interviewet med Amin Skov blev citeret af alle store danske mediehuse, også i DR Nyheder.

Risikerer seks års fængselMen ifølge politiet viser efterforskningen, at der er begrundet mistanke om, at Skov selv satte ild på Vejlegården.

Politiet har derfor i dag, tirsdag, sigtet ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 181, styk 1 og 2, der kan give op til 6 års fængsel.

Her er paragraffen:

§ 181. Forvolder nogen ellers ildebrand på fremmed ejendom, straffes han med fængsel indtil 6 år.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der med forsæt til at besvige brandforsikringen eller krænke panthaveres rettigheder eller med lignende retsstridigt forsæt forvolder ildebrand på egen ejendom eller på andens ejendom med ejerens samtykke.

Facebook
Twitter