Amin Skov skal afhøres om brand på Vejlegården

Restaurantejer Amin Skov er indlagt på hospitalet efter nattens brand på restaurant Vejlegaarden. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Restaurantejer Amin Skov er indlagt på hospitalet efter nattens brand på restaurant Vejlegaarden. Det oplyser Sydøstjyllands Politi. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Politiet er i fuld gang med at efterforske, hvordan branden på restaurant Vejlegården opstod natten til fredag.

Som en del af efterforskningen skal politiet tale med restaurantejer Amin Skov, så snart han er klar til det.

- Vi arbejder i alle retninger, og selvfølgelig skal vi tale med Amin Skov, siger politiinspektør Brian Olsen fra Sydøstjyllands Politi til DR Nyheder.

Restaurantejer Amin Skov er fortsat indlagt på hospitalet med en røgforgiftning efter nattens brand på Vejlegården, men han er ifølge politiet uden for livsfare.

Politi undersøger mulige brandårsager

Ifølge Amin Skovs forældre er han indlagt på intensiv afdelingen på Vejle Sygehus. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Politiet ved endnu ikke, om branden er opstået af sig selv, eller om den kan være påsat.

- Jeg tvivler på, at vi kan sige noget om det i løbet af i dag. Sådan en gerningsstedsundersøgelse kan godt tage lang tid, og det kommer an på, hvor varmt der er derinde, siger Brian Olsen.

Alarm i nat

Politiet kørte ud til Vejlegården natten til fredag, da der var gået en brandalarm. Her fandt betjentene Amin Skov, fortæller Brian Olsen:

- Vi får en melding klokken 2 om, at der er brand på stedet, og da vi ankommer, finder vi restauratør Amin Skov på stedet, og han er nu indlagt på hospitalet.

Vejlegårdssagen

Restaurant Vejlegården blev i årets løb landskendt, da Amin Skov valgte at indgå overenskomst med fagforbundet Krifa i stedet for 3F.

Det førte blandt andet til, at 3F iværksatte blokader mod restauranten, og hen over sommeren og efteråret fyldte konflikten på Vejlegården godt op i medierne.

I november afgjorde Arbejdsretten, at konflikten og blokaden i store træk var lovlig set fra 3F's side.

FacebookTwitter