Anette Sørensen fik 470.000 kr.

Danskeren Anette Sørensen, der for et par år siden blev anholdt i New York, fordi hun havde efterladt sin datter i en barnevogn foran en restaurant, har fået 470.000 kroner i erstatning.

En domstol i New York har tilkendt den danske skuespiller AnetteSørensen 66.401 dollar, ca. 430.000 kr. i erstatning i sagen, hvorhun havde ladet sit barn blive i barnevognen uden for enrestaurant. Hun havde sagsøgt byen New York og krævet 10 mio.dollar i erstatning. Domstolen anerkendte ikke hendes hovedpåstandeom, at politiet havde foretaget en uretmæssig arrestation af hendeog ulovligt fjernet hendes barn.

'Jeg havde håbet, at jeg kunne få oprejsning', sagde AnetteSørensen efter kendelsen. 'Nu er der ikke andet at gøre end at ladeden ligge, så den ikke ødelægger mit liv'.

Erstatningen fik hun, fordi politiet ikke havde oplyst hende omretten til at kontakte det danske konsulat.

Anette Sørensen efterlod sin dengang 14 måneder gamle datter Livi en barnevogn foran en restaurant på Manhattan, mens hun inde bagruden spiste med datterens amerikanske far.

Det blev betragtet som vanrøgt, Anette Sørensen blev anholdt ogdatteren overgivet til de sociale myndigheder. Først fire dagesenere blev mor og datter genforenet.

Byen New York vil anke sagen med krav om, at der slet ikke skaludbetales erstatning.

Hendes advokat, Michael Carey, der nu hænger på sagens storeomkostninger, mente, at juryen lå under for de kulturelle forskellemellem danske Anette og de politifolk, der anholdt hende.

- Der kan have været en smule fremmedhad på spil her, sagdeMichael Carey.