Anholdelse på YouTube skal undersøges af jurister

Politiet sender omstridt video-anholdelse fra Horsens videre til myndighed, der skal undersøge forløbet.

En video af en anholdelse i Horsens er set af flere end 60.000 mennesker på YouTube, og nu skal også efterforskere i en uafhængig myndighed kigge med.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er blevet bedt om at vurdere, om en mandlig betjent optræder unødigt voldsomt under anholdelsen af en ung mand.

Det er betjentens foresatte i Sydøstjyllands Politi, der har besluttet ikke selv at undersøge forløbet.

Isoleret set kan videoen opleves, som om politiforretningen er voldsommere end nødvendigt, erkender politiet i en pressemeddelelse mandag morgen.

Optaget i juni

Men optagelsen er kun én vinkel på hændelsen og beskriver ikke det samlede forløb, lyder det.

I Metroxpress mandag er der flere kommentarer til den filmede begivenhed fra 10. juni.

Den ene betjent tager fat i den anholdtes mund og tvinger hans ansigt bagover, hvorefter han lægges ned og presses mod jorden.

Forskellige meninger om video

Et par advokater er ifølge avisen kritiske over for politiets optræden, mens den radikale retsordfører Jeppe Mikkelsen siger, at det umiddelbart ser suspekt ud.

Derimod kan socialdemokraten Ole Hækkerup ikke se, at politiet er gået over gevind. Tværtimod er det den unge selv og hans kammerater, der er ude på ballade.

- Det er helt tydeligt, at de tror, at det er dem, der laver reglerne. De skal holde deres kæft og respektere det samfund, de lever i, udtaler Ole Hækkerup.

/ritzau/

Facebook
Twitter