Anholdt som bagmand til Christiania-hash

En ransagning på Christiania førte tirsdag morgen til, at en mand blev sigtet for indsmugling af et halv ton hash. Manden mistænkes for at have en nøglerolle i indsmuglingen. Han er den seneste sigtede i en lang række af personer, som er sigtet som følge af politiets aktion mod hashhandel på Christiania.

Politiet ransagede tirsdag morgen en 50-årig mands hjem påChristiania. I hans hjem fandt betjentene cirka tre kilo hash, menmanden blev sigtet for at have deltaget i indsmuglingen og salgetaf 500 kilo hash til fristadens pushere.

Mistænkes for at have nøglerolle

Ifølge kriminalinspektør Ole Wagner har narkoafdelingen gennemnogen tid efterforsket sagen. Flere andre er i forvejen sigtet idet samme kompleks, men politiet mener, at den 50-årige har spilleten nøglerolle i indsmuglingen.

Manden er den seneste i den lange række af personer, som erblevet sigtet i forbindelse med politiets aktion mod hashhandlen påChristiania.

Flere hundrede sigtede

Ole Wagner anslår, at 78 blev sigtet i forbindelse med selvepolitiets rydning af Pusherstreet i marts. Yderligere 20-30personer er sigtet for at have fungeret som bagmænd og leverandørertil hashsælgerne og omkring 350 er sigtet for at have overtrådtloven om euforiserende stoffer ved at være blevet afsløret med hashpå sig af politiets patruljer på Christiania.

- Det er uklogt at være i det område og beskæftige sig mednoget, der har med euforiserende stoffer at gøre, konkludererkriminalinspektøren.

Facebook
Twitter