Anholdt under stor mystik i Tingbjerg: Nu er tre personer løsladt uden forklaring

Sagen har været mørklagt, og politiet er fortsat tavse efter løsladelsen.

Politiet var talstærkt og tungt bevæbnet til stede i københavnerbydelen Tingbjerg i går. I dag har Retten på Frederiksberg varetægtsfængslet tre personer i sagen. (Foto: Henrik R. Petersen © Scanpix) (Foto: © Steven Knap/Byrd)

Det var tungt bevæbnede betjente, der i en stor aktion rykkede ind i bydelen Tingbjerg i København for knap en måned siden.

Både aktionsstyrken fra Politiets Efterretningstjeneste og flere hundepatruljer var med, da tre personer blev anholdt og et stort område blev afspærret.

-Vi er derude på grund af et mistænkeligt forhold, lød det dengang fra presseansvarlig ved Københavns Politi, Thor Wilkens til Politiken.

De tre personer blev efterfølgende fængslet i isolation for såkaldte dobbeltlukkede døre. Politiet har derfor ikke kommenteret, hvad politiet mistænkte dem for.

Men i går aftes blev de tre personer - i lige så stor hemmelighed - løsladt igen. Det bekræfter forsvarsadvokat Knud Meden:

- De er blevet løsladt, lyder det fra ham i en sms.

Han kan dog ikke fortælle, om sigtelsen mod dem er frafaldet.

Københavns Politi vil ikke kommentere løsladelserne, ligesom de fortsat er tavse om, hvad sagen har drejet sig om:

- Sagen har kørt for dobbeltlukkede døre, og vi kan derfor ikke kommentere sagen på nuværende tidspunkt, fortæller Robert Jensen, efterforskningsleder fra Københavns Politi.

Mulig mistanke om våben

Selvom sagen har været mørklagt, så indikerer det officielle journalnummer, som sagen har fået hos politiet, at man i første omgang har haft en mistanke om våben.

Journalnummeret fortæller nemlig, at der skete sigtelse efter "våben på offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder."

Det ønsker politiet dog heller ikke at kommentere:

- Vi forventer at kunne fortælle mere til offentligheden om 14 dage, forklarer Robert Jensen.

DR Nyheder følger op, når politiet kan melde mere ud.