Anja slog sin mor ihjel

Anja slog sin egen mor ihjel for at befri hende for de uudholdelige smerter, som plagede hende. Anja kan i princippet straffes for det.

Anja stod endnu engang over for sin uhelbredeligt syge mor, der var plaget af kræft og de voldsomme smerter, som sygdommen kan føre med sig.

I smerter fortæller moderen, at hun ikke ønsker at være her længere. Hun spørger Anja direkte:

- Kan du klare dette her for mig?

Giver hende en sprøjte

Det kan Anja i sidste ende godt. Hun ender med at slå sin egen mor ihjel og tager dermed livet fra den person, som i første omgang havde givet hende livet.

- Den nat siger jeg til hende, at når jeg har givet hende sprøjten, så vil hun ikke vågne op igen. Jeg fortæller hende også, hvad der er i sprøjten, og hvad der vil ske, forklarer Anja.

Dermed ender hun et udmagrende sygdomsforløb, men hun ender også med at have taget et andet menneskes liv.

- Jeg tænker over det, men jeg har ingen skyldfølelse over, at jeg har slået et andet menneske ihjel. Jeg ville bare ønske, at det ikke havde været op til mig. At der var andre professionelle, som kunne have efterkommet min mors ønske.

Vil dø værdigt

Hvert år ønsker mange kræftramte at blive hjulpet herfra, men aktiv dødshjælp kan straffes med op til tre års fængsel. Anja er i virkeligheden et fiktivt navn, som DR Nyheder har givet personen bag navnet, da denne ønsker at være anonym.

DR Nyheder er dog bekendt med Anjas rigtige identitet. Du kan høre hele hendes historie i TV Avisen klokken 21.00 søndag.

FacebookTwitter