Anklage: Brittas børn fik millioner af kroner overført

Britta Nielsen overførte adskillige millioner til sine børn, viser anklageskrift.

Britta Nielsens døtre, Samina (tv) og Jamilla Hayat (th), stillede i november 2018 op til interview på Kanal 5 og fortalte, at de intet kendte til den formodede svindel. (Foto: © Discovery Networks Danmark/'Brit, Scanpix)

Svindeltiltalte Britta Nielsen har i perioden 2007 til 2018 overført mere end 50 millioner kroner til sine tre børn, mens hun var ansat i Socialstyrelsen.

Det fremgår af anklageskriftet mod Britta Nielsens tre børn, som nu er blevet tiltalt for hæleri af særlig grov beskaffenhed, idet børnene ifølge anklagemyndigheden vidste eller bestemt formodede, at pengene kom fra kriminelle handlinger.

Ifølge anklagemyndigheden modtog den i dag 39-årige søn, Jimmy Hayat, penge eller aktiver af Britta Nielsen for cirka 10,7 millioner kroner gennem en periode på ti år - fra 2008 til 2018.

Derudover tiltales sønnen for at have hjulpet Britta Nielsen med at skjule midler, som hun havde svindlet sig til - blandt andet ved at overføre cirka 900.000 kroner til en advokat som betaling for et hus i Sydafrika.

Sønnen er desuden tiltalt for besiddelse af børnepornografisk materiale, som blev fundet på hans computers harddisk.

Den blev beslaglagt i forbindelse med ankomsten til Danmark 9. oktober efter udleveringen fra Sydafrika.

Sønnen har siddet varetægtsfængslet i over et år.

Datter modtog 37 millioner

Den ene af Britta Nielsens døtre, Samina Hayat, er tiltalt for at have modtaget 37,2 millioner kroner, der stammede fra kriminalitet.

Pengene er ifølge anklageskriftet primært gået til investeringer i hestesport - særligt i Tyskland og Holland.

Den anden voksne datter, Jamilla Hayat, er tiltalt for at have modtaget 3,5 millioner kroner - også penge, som ifølge anklagen stammede fra Britta Nielsens formodede bedrageri i Socialstyrelsen.

Retssagen begynder den 4. marts ved Retten i Glostrup.

Nægter groft hæleri

Sønnen nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer, Jan Schneider.

- Det er påfaldende, at anklageskriftet kommer lige i dag, hvor der også er procedure i sagen mod min klients mor. Det kunne være kommet på mange andre dage, så spørgsmålet er, om det er noget taktisk. Ellers har jeg ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt, lyder det Jan Schneider.

Den ene af døtrenes forsvarsadvokat, Christian Bjerrehus, oplyser, at hans klient nægter sig skyldig.

DR Nyheder forsøger at indhente en kommentar fra den anden datters forsvarsadvokat på baggrund af det offentliggjorte anklageskrift.

Har været sigtet i over et år

Sagen om svindel i Socialstyrelsen kom frem 9. oktober 2018, hvor daværende socialminister Mai Mercado (K) fortalte, at en betroet medarbejder var politianmeldt for svindel for over 100 millioner kroner.

Det viste sig at være Britta Nielsen, som på dette tidspunkt var på flugt fra Danmark.

Kort efter kom det frem, at to andre kvinder og en mand var sigtet for hæleri i forbindelse med sagen.

De var i første omgang beskyttet af et navneforbud.

5. november 2018 blev Britta Nielsen anholdt i Sydafrika. Det samme gjorde hendes søn.

Efter få dage kom til de Danmark, og 11. november blev de begge fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Sønnen blev sigtet for groft hæleri. I den forbindelse blev sønnens navneforbud ophævet.

14. november 2018 tonede døtrene frem på Kanal 5, hvor de fortalte, at de intet kendte til svindlen. Deres navneforbud blev i den forbindelse også ophævet.

Døtrene har ikke været fængslet.

I januar 2019 viste det sig, at svigersønnen til Britta Nielsen også var sigtet i sagen.

Et år efter at sagen kom frem, begyndte selve retssagen mod Britta Nielsen 24. oktober 2019.

Hun er tiltalt for bedrageri for 117 millioner kroner.

Dommen i den sag ventes 18. februar klokken 16:30.