Anklage: Brøndby-hooligan tævede og voldtog mindreårige

Anklagemyndigheden kræver forvaring til 29-årig mand. Han nægter sig skyldig i alle anklager.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har den tiltalte mand mødt flere af de formodede ofre gennem fanmiljøet i Brøndby IF, hvor han har haft en fremtrædende rolle i en hooliganfraktion. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Retten i Glostrup tager i dag hul på en sag, hvor en 29-årig mand står over for en række alvorlige og stærkt grænseoverskridende anklager.

Det fremgår af det 17 sider lange anklageskrift, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Manden er tiltalt for seksuelle krænkelser mod i alt 15 forurettede, hvor de fleste angiveligt er sket i københavnsområdet.

I flere af tilfældene har der ifølge anklagemyndigheden været tale om voldtægter af mindreårige drenge.

Tre af forholdene skulle være sket, mens ofrene var under 15 år.

14 ud af 15 ofre er mænd eller drenge. De påståede forbrydelser skulle være sket fra 2013 og frem til sidste år, hvor den 29-årige blev anholdt.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har manden mødt flere af de formodede ofre gennem fanmiljøet omkring fodboldklubben Brøndby IF, hvor han har haft en fremtrædende rolle i en hooligan-gruppering.

Sagen har rystet miljøet omkring klubben.

Ekstra Bladet har blandt andet kunnet berette om, hvordan der er blevet skrevet "børnepiller" med grafitti på væggen til arresten, hvor den tiltalte angiveligt har siddet varetægtsfængslet.

Anklage: Tævede offer med støvsugerrør

Blandt de mange anklagepunkter er manden tiltalt for at have voldtaget en anden i arresten i Helsingør. De nærmere omstændigheder fremgår ikke af anklageskriftet.

I et andet forhold er manden anklaget for at have sagt til et af ofrene, at han ville "smadre tænderne ud af munden" på ham, eller også "skulle de gå skridtet videre".

I et tredje forhold er manden anklaget for at have mishandlet et af ofrenes kønsorganer. I anklageskriftet fremgår det, at den forurettede ikke turde modsætte sig, fordi den tiltalte ved tidligere lejligheder havde været voldelig, både mod ofret og folk som ofret kender.

Den 29-årige er også tiltalt for at have tævet et offer med et støvsugerrør. Ofret blev slået flere gange i hovedet og på kroppen, hvilket betød, at røret knækkede. Ofret knækkede en tand, brækkede næsen samt fik flere brud på kæben og kraniet.

De mange overgreb skulle være sket ved, at den tiltalte brugte sin fysiske og psykiske overlegenhed.

Her ses anklager Morten Frederiksen i forbindelse med en anden sag ved Retten i Glostrup i 2016. (Arkivfoto) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix Denmark)

Nægter sig skyldig

Mandens forsvarer, advokat Christina Schønsted, oplyser, at manden nægter sig skyldig i samtlige forhold, men ellers ønsker hun ikke at udtale sig, inden sagen begynder.

Hun bekræfter dog, at hendes klient, der er omfattet af et navneforbud, gerne vil afgive forklaring. Efter planen sker det allerede i dag.

Hvis Retten i Glostrup ender med at kende manden skyldig, går anklagemyndigheden efter at få manden idømt forvaring, der er en tidsubestemt foranstaltning, som gives til personer, der er særligt farlige.

Desuden kræver anklagemyndigheden manden idømt et opholdsforbud i kommunerne Brøndby og Rødovre.

Anklageren i sagen, Morten Frederiksen, ønsker ikke at udtale sig før sagens begyndelse.

Heller ikke Brøndby IF ønsker at udtale sig om sagen, lyder det fra klubbens kommunikationsafdeling.

Der forventes dom i sagen i begyndelsen af juni.