Anklage: Kundby-pige ville bombe skole samme dag som gallafest

Ifølge anklageskrift skulle angreb på Sydskolen i Fårevejle finde sted 8. januar 2016. Samme dag var der gallafest for de ældste elever.

I anklageskriftet mod pigen fra Kundby hedder det, at et bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle ikke blev til noget, fordi pigen ikke modtog en ordre om at udføre angrebet. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Datoen for den 16-årige pige fra Kundbys planlagte angreb mod Sydskolen i Fårevejle lader til ikke at være tilfældig.

Ifølge skolen selv blev der nemlig den 8. januar 2016 nemlig afholdt en gallafest for de ældre elever på 7-9. klassetrin.

Ifølge anklageskriftet, som er blevet frigivet i sin fulde længde i dag, var det netop på denne dato, at den tiltalte pige havde planlagt at angribe skolen, som hun selv havde gået på. Et angreb, som hun ifølge anklagerne dog ikke modtog en ordre om at udføre.

Den 16-årige nævnte også flere gange gallafesten på sociale medier, og politiet har, siden de anholdt og sigtede pigen den 13. januar 2016, arbejdet ud fra en teori om, at det planlagte angreb mod Sydskolen i Fårevejle skulle finde sted den dag.

Pigen er desuden tiltalt for at have planlagt et bombeangreb mod den jødiske skole, Carolineskolen, i København den 8. februar 2016 og for et groft overfald på en ansat på den sikrede institution, hvor hun sidder varetægtsfængslet.

Retssagen begynder ved Retten i Holbæk til april.

FacebookTwitter