Anklage: Terrortiltalt Kundby-pige ventede på ordre til at bombe skole

En 16-årig pige fra Kundby havde planlagt angreb på skole, men modtog aldrig ordre om at udføre det, påstår anklagemyndigheden.

Carolineskolen i København var et af to mål for en blot 16-årig pige, påstår politiet i anklageskriftet mod pigen. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Den blot 16-årige pige, der sidder varetægtsfængslet, tiltalt for terrorplaner, var blot få uger fra at angribe den jødiske Carolineskolen i København. Samtidig mislykkedes et andet angreb på pigens gamle folkeskole i Fårevejle, fordi hun aldrig modtog en ”ordre” til at gennemføre angrebet, og fordi politiet kontaktede pigen.

Ovenstående er de anklager, som anklagemyndigheden har rejst mod den 16-årige pige, og som man vil forsøge at bevise i forbindelse med retssagen mod pigen, der begynder til april.

Anklagerne er en del af det anklageskrift, som DR Nyheder har fået aktindsigt i hos anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi. I anklageskriftet fremgår det, at pigen skulle angribe Sydskolen i Fårevejle den 8. januar sidste år.

Angrebet mislykkedes dog, fordi pigen aldrig modtog en ”ordre” til at gennemføre det. Hvem der skulle give pigen ordren er uklart og fremgår ikke af anklageskriftet.

Fem dage senere – den 13. januar 2016 – slog politiet til på pigens adresse i Kundby, hvor hun blev anholdt. På pigens adresse fandt politiet bombemanualer og blandt andet acetone og brintoverilte. Det er politiets opfattelse, at pigen forsøgte at fremstille det ustabile sprængstof TATP og samtidig planlagde prøvesprængninger.

Af anklageskriftet fremgår det, at pigen ifølge politiets påstand, havde til hensigt at bombe Carolineskolen i København den 8. februar. Altså blot få uger efter hun blev anholdt.

Pigen er tiltalt efter den såkaldte terrorparagraf i straffeloven, der kan give fængsel op til livstid.

Foruden terrortiltalen er hun anklaget for grov vold, fordi hun i sommer ifølge politiet overfaldt en pædagog i den særligt sikrede institution, hvor hun sidder varetægtsfængslet i surrogat.

En 25-årig mand, som tidligere har været i Syrien for at kæmpe i væbnet konflikt, har tidligere været sigtet og varetægtsfængslet i sagen. Den sigtelse droppede anklagemyndigheden dog i sidste uge.

Facebook
Twitter