Anklagemyndigheden anker i Tvind-sagen

Anklagemyndigheden vil have flere af de anklagede i Tvind-sagen dømt og har derfor anket byrettens dom. Samtidig skæres sagen til for at opnå en kortere sagsbehandling ved landsretten.

Mogens Amdi Petersen og Kirsten Larsen efter at byretten i Ringkøbing den 31. august 2006 havde frikendt dem for anklagerne for bedrageri. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Anklagemyndigheden vil have flere af de anklagede i Tvind-sagen dømt og har derfor anket byrettens dom.

Retten i Holstebro dømte kun en af de i alt ni tiltalte i sagen, da den afsagde dom den 31. august. Det var Sten Byrner, som blev idømt et års fængsel for skyldnersvig. Tvinds leder, Mogens Amdi Petersen, blev frifundet, og det samme blev syv andre i sagen.

Syv ud af ni domme anket

Anklagemyndigheden ved statsadvokaten i Aalborg har dog kun anket syv af de ni domme, nemlig dem over Mogens Amdi Petersen, Kirsten Ambrosius Larsen, Marlene Gunst, Sten Byrner, Poul Jørgensen og Christie Pipps. Derimod omfatter anken ikke Bodil Ross Sørensen og Ruth Sejerø-Olsen.

Anklagemyndigheden lægger op til en opstramning af anklageskriftet ved behandlingen ved landsretten, så sagen kan gennemføres væsentlig hurtigere end det skete i byretten.

Her skulle der 170 retsmøder til sagen, som dermed kom til at vare i over tre år.

Vil kun se på de nyere forhold

I det nye anklageskrift koncentrerer man sig om om forholdene 4-11, der alle har fundet sted i årene 1990 til 2001. Derimod dropper anklagemyndigheden forholdene 1-3, som omhandler årene 1987 til 1989, i det oprindelige anklageskrift.

Efterforskningen og retssagen mod Tvind har foreløbig kostet staten mindst 56 millioner kroner. Hertil kommer anklagernes udgifter, som blandt andet tæller 10 millioner kroner til revisorer.

Facebook
Twitter