Anklagemyndigheden vil kræve forvaring i Kundby-sag

Pigen fra Kundby, som har siddet varetægtsfængslet i mere end et år, kan få en af de strengeste straffe, når hun skal for retten til april.

- Det er meget usædvanligt at tale om forvaring af en 17-årig, men det her er også en helt usædvanlig og alvorlig sag, siger senioranklager Peter Rostgaard Ahleson. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Forvaring på ubestemt tid.

Det er, hvad Anklagemyndigheden vil kræve, når den nu 17-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for forsøg på terror, skal for retten.

Et flertal i Retslægerådet mener nemlig ikke, at pigen er psykisk egnet til almindelig straf, og at hun kan være til fare for sine omgivelser. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er vores og Retslægerådets vurdering, at forvaring er den rigtige sanktion. Det er meget usædvanligt at tale om forvaring af en 17-årig, men det her er også en helt usædvanlig og alvorlig sag, siger senioranklager Peter Rostgaard Ahleson i pressemeddelelsen.

Retslægerådet har gennemgået den mentalundersøgelse, der er lavet af pigen. Og det er på baggrund af den, at retslægerne anbefaler forvaring af den 17-årige pige fra Kundby.

Sjælden straf til unge

Forvaring er generelt en sjældent brugt straf. Den bruges, når den dømte vurderes at være farlig for sine omgivelser. Straffen er kun brugt meget få gange ved personer under 18 år.

Sammen med livstid – som unge under 18 år ikke kan idømmes – så er forvaring den eneste straf i det danske retssystem uden slutdato. Her er det kun retten, som kan ændre eller ophæve dommen.

Retssag starter 19. april

Den 17-årige har siddet varetægtsfængslet på en lukket institution for unge under 18 år i mere end 14 måneder.

Hun er tiltalt for at ville bombe to navngivne skoler og for at have forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP for at lave en prøvesprængning.

Retssagen mod den 17-årige starter den 19. april. Men hvordan hun forholder sig til anklagerne er endnu uvist.

Facebook
Twitter