Tema Sygeplejerske-sagen

Anklager åbner for yderligere efterforskning i sygeplejerske-sag

Efter at den 31-årige drabstiltalte sygeplejerske i dag var i vidneskranken i Retten i Nykøbing Falster, er det anklagerens vurdering, at der kan være grund til at undersøge kvindens udsagn yderligere.

Sygeplejersken fortalte i dag i vidnesskranken, at noget af den medicin, der var i hendes besiddelse, da hun blev anholdt, er noget, hun har fået fra en læge på sygehuset. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Uoverensstemmelser imellem tidligere afgivne forklaringer og informationer, der er kommet frem i dag, får anklageren til at åbne for muligheden for yderligere efterforskning i sagen om den 31-årige sygeplejerske, der er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg.

Det fortalte anklager Michael Boolsen efter dagens retsmøde, hvor sygeplejersken afgav forklaring i vidneskranken.

Sygeplejersken fortalte i dag, at noget af den medicin, der var i hendes besiddelse, da hun blev anholdt, er noget, hun har fået fra en læge på sygehuset.

Det drejer sig om Oxapax, som kvinden i første omgang har forklaret stammede fra hendes nu afdøde søster, men som hun i dag fortalte, hun havde fået fra en læge på sygehuset.

- Zopiclone fik jeg udleveret af en læge, fordi jeg havde søvnproblemer, og Oxapax fik jeg, fordi jeg havde en del urolige nætter og led af mareridt efter min søsters død, lød det fra kvinden i dag.

Hvilken læge, der er tale om, vil den tiltalte sygeplejerske dog ikke fortælle med begrundelsen, at han stadig arbejder på sygehuset.

Selvom det måske ikke er helt efter bogen, mener kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, at der ikke er tale om en unormal praksis.

- Jeg tror, det foregår på alle sygehuse i Danmark. Hvis man har en sygeplejerske, der for eksempel har haft halsbetændelse eller lignende, så går man til overlægen, og så går man i medicinrummet og finder noget penicillin, så man kan få det bedre, siger han.

Anklager Michael Boolsen stillede dog spørgsmål ved medicinen, som udover Zopiclone og Oxapax ifølge anklageskriftet også tæller et antal morfinpiller og Ibuprofen.

- Der advares mod, at man tager sovepillerne Zopiclone, som er vanedanende, og som man ikke ved, hvordan virker sammen med andre præparater. Synes du selv, at det virker voldsomt troværdigt?, spurgte han.

- Det skal jeg lade andre om at vurdere. Jeg svarer på de spørgsmål, jeg bliver stillet, lød svaret fra den 31-årige kvinde.

Sygeplejerske-sagen

  • En 31-årig kvindelig sygeplejerske er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster. Derudover er hun tiltalt for at have stjålet medicin, for at have overtrådt autorisationsloven, at have givet sin datter sovemedicin og for at være i besiddelse af en mobiltelefon i arresten.
  • Sagen begyndte i Retten i Nykøbing Falster i fredags, og det forventes, at der falder dom i slutningen af juni.
  • Kvinden har siden marts sidste år været varetægtsfængslet og været sigtet for fire drab og et drabsforsøg. Det fjerde dødsfald, kvinden har været sigtet for, mener statsadvokaten ikke, at der kan føres bevis for.
  • Kvinden har nægtet sig skyldig i alle forhold i anklageskriftet. Mandag den 21. marts skal hun igen i vidnesskranken, hvor det er forsvareren, der skal afhøre hende.