Anklager: Bandeleder skal udvises - har efterladt spor af vold bag sig

Danmark overtræder ikke menneskerettighederne ved at udvise lederen af LTF, mener anklageren.

Loyal To Familia er ifølge politiet den største bandegruppering herhjemme. Gruppens 31-årige leder Shuaib Khan kræves udvist af Danmark. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Shuaib Khan skal idømmes en hårdere straf end i byretten. Og så bør han udvises.

Sådan lød det fra anklager Anders Riisager i Østre Landsret i dag.

Her behandler retten ankesagen mod lederen af den københavnske bande 'Loyal To Familia' (LTF), Shuaib Khan.

- Jeg mener, der bør udmåles en straf på ikke under seks måneders fængsel, fremførte anklageren.

- Og så bør tiltalte udvises og nægtes at rejse ind i Danmark de næste seks år.

31-årige Shuaib Khan blev i byretten dømt for at have truet politiet under en visitation i sommer, da bandekonflikten var på sit højeste. Her fik han kun tre måneders fængsel og en betinget udvisning - og det var ikke nok, mener Anklagemyndigheden:

- Der er tale om en leder af LTF, der med et konsulentudtryk virkelig kan ”walk the talk”. Han er i dén grad voldsparat og har hele sit liv efterladt sig ét langt blodspor, lød det fra Anders Riisager med henvisning til Shuaib Khans mange tidligere voldsdomme.

- I fængslet ringer han ikke til sine forældre, men til en næstkommanderende i banden LTF. Tiltalte har valgt at leve et liv i bandemiljøet - og uden for det danske samfund.

LTF-leder møder ikke op i retten til sin ankesag

Anklager: Vi har advaret ham tre gange

Anders Riisager lagde også vægt på en undersøgelse fra Institut for Menneskerrettigheder, der kom i oktober sidste år. Den viste, at danske domstole har mindre tilbøjelighed til at udvise personer, der ikke selv har stiftet familie i Danmark, end det Menneskerettighederne egentlig giver mulighed for.

- Vi kan ikke undlade at udvise ham, bare fordi det bliver vanskeligt for ham at være i Pakistan. Det har ingen betydning, forklarede Anders Riisager.

- Og tiltalte er tre gange tidligere i retten blevet advaret om risikoen for udvisning.

Ifølge Anders Riisager ligger der ikke noget til grund for, at Shuaib Khan ikke kan udvises. Hans familie har adgang til et gammelt hus i Pakistan og på flere telefonsamtaler fra fængslet, kan man høre, at Shuaib Khan mestrer det pakistanske sprog fint, lød det - og derfor bør vi trykke på udvisningsknappen.

Fjerde forsøg på udvisning

Det fjerde gang på ti år, at en anklager forsøger at få udvist 31-årige Shuaib Khan, der har flere voldsomme fængselsdomme bag sig. Men det er altså indtil videre ikke lykkedes.

I oktober lagde byretten i samme sag om trusler vægt på, at Shuaib Khan er født og opvokset i Danmark og kun har begrænset tilknytning til Pakistan. Det vil derfor være i strid med Menneskerettighedskonventionen at udvise ham, lød dommen.

I 2015 fik Shuaib Khan også en betinget udvisning med en prøvetid på to år, efter han havde overfaldet et andet bandemedlem i fængslet. Her lød det også, at det vejede tungt, at han var født i Danmark og havde boet her hele sit liv.

Retten forventes at afsige dom snart.

Facebook
Twitter