Anklager om mentalerklæring: Peter Madsen er svært seksuelt afvigende

Politiet har fundet grufulde videoer og søgninger på Peter Madsens telefon, computer og harddisk, siger anklager Jakob Buch-Jepsen.

Anklager Jakob Buch-Jepsen har her i formiddag præsenteret sagen mod Peter Madsen i Københavns Byret. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Mentalundersøgelsen af ubådsbygger Peter Madsen viser en mand, der er pervers og svært seksuelt afvigende.

Sådan lød det fra anklager Jakob Buch-Jepsen, da han i dag præsenterede sagen mod Peter Madsen, der er tiltalt for drab og seksuelle overgreb på den svenske journalist Kim Wall i august sidste år.

Peter Madsen nægter sig skyldig.

Anklageren fortalte, at de psykologiske undersøgelser af Peter Madsen viser, at han fremstår højst utroværdig, og at hans forklaringer virker opfundet til lejligheden.

Han beskrives som svært afvigende med psykopatiske træk, utrolig glat og manipulerende i de psykologiske undersøgelser, fortalte anklageren.

- Han er desuden følelseshæmmet med alvorlig mangel på empati, anger eller skyldfølelse, fortalte Jakob Buch-Jepsen i retten.

Undersøgelserne slår samtidig fast, at Peter Madsen er en velbegavet mand, der ikke kan siges at have været sindssyg på gerningstidspunktet, og at der derfor ikke er behov for behandling.

Det er de træk, som gør, at Retslægerådet, der er Danmarks øverste lægelige instans, vurderer, at Peter Madsen kan være farlig for andre og derfor bør idømmes tidsubestemt forvaring, hvis han kendes skyldig i drab.

Anklagemyndigheden kræver Peter Madsen idømt livstid eller forvaring.

Peter Madsen i Københavns Byret. (Foto: © Tegning Esther Marie Bjørneboe NRK/DR, NRK/DR)

Grufulde videoer

Under præsentationen i sagen uddybede anklageren, hvilke film og google-søgninger der er fundet ved undersøgelser af Peter Madsens Iphone-profil, computer og harddisk.

Der fundet gentagne søgninger på blandt andet halshugning, hængning og spidning, fortalte anklageren.

- Der er endvidere fundet syv lange tekster på engelsk, som alle er oversat til dansk, hvor det gennemgående tema i teksterne er spidning af kvinder - heriblandt gennem underlivet, sagde Jakob Buch-Jepsen.

Anklageren mener, at Peter Madsen har interesseret sig for historiske personer, som har vist interesse for spidning.

Selvom politiet ikke har fundet Peter Madsens telefon, der formodes at ligge på havets bund, har de været i stand til at genskabe indholdet frem til den 10. august klokken 8:23.

- Vi har gendannet Peter Madsens Iphone med sms'er, chats og billeder. Der er fundet kontinuerlige besøg på hjemmesider med videoer af folk, der bliver lemlæstet og dræbt, lød det fra anklager Jakob Buch.

Klokken 00:35 den 10. august har Peter Madsen ifølge anklageren fra sin telefon googlet ordene "halshugning, pige, pine" – altså cirka 16 timer før han den 10. august taler med Kim Wall i telefonen, lød det fra Jakob Buch-Jepsen.

Videoen viser en ukendt, levende kvinde, som får skåret halsen op.

Stropper i ubåd og ved Kim Walls ligdele

Også en række stropper fundet i ubåden og ved Kim Walls rester i Køge Bugt fik anklagerens opmærksomhed under forelæggelsen.

Her blev der vist billeder fra ubåden, som den så ud, da politiet hævede den fra Køge Bugt, hvor den lå sunket. På billederne sad der rester af blå og orange nylon-stropper ved nogle stænger nær ubådens bund.

Ifølge anklager Jakob Buch-Jepsen er der sammenfald mellem disse stropper og dem, der er fundet ved ligdele i Køge Bugt.

Han fortalte også, at der var mærker på liget af Kim Wall, som passede til størrelsen af stropperne og ikke de strips, som også er fundet spændt til ligdelene.

- Der er fundet mærker ved begge ben og venstre arm, som ikke ses at have noget med stripsene at gøre, sagde Jakob Buch-Jepsen og påpegede, at stripsene er smallere end stropperne.

Dermed indikerede anklageren, at et bevistema i sagen bliver, om Kim Wall var bundet fast med stropperne i ubåden.

Der er indkaldt 29 vidner fra anklagemyndighedens side - heriblandt flere kvindelige vidner, der skal fortælle om Peter Madsens adfærd og seksualitet, lød det fra anklageren til slut i sin forelæggelse.

I eftermiddag skal Peter Madsen efter planen afgive forklaring.

Sagen på tre minutter: