Tema Terrorsagen

Anklager opgiver tiltale mod yngstemand i terrorsagen

Anklagemyndigheden har formelt opgivet at tiltale yngste person i sagen om angrebene ved Krudttønden og synagogen i København.

Fire personer er nu tiltalt efter terrorparaffen for at have hjulpet gerningsmanden bag terrorangrebet i København. Sagen begynder 10. marts. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Anklagemyndigheden har formelt opgivet at tiltale den yngste person i sagen om angrebene ved Krudttønden og synagogen i København. Det skriver TV2.

- Vi har foretaget en vurdering af beviserne i forhold til ham, ligesom vi har gjort i forhold til de fire, der er tiltalt i sagen, og har vurderet, at der ikke har været grundlag for at gå videre i forhold til ham. I hvert fald ikke for så vidt angår attentaterne ved Krudttønden og synagogen, siger statsadvokat Bo Bjerregaard til TV2.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

Den 18-årige har siddet fængslet februar sidste år. Han blev løsladt 21. januar. Han var sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg.

Det er tidligere kommet frem, at han har haft adgang til en mobiltelefon, selvom han har siddet i isolation. Ifølge statsadvokaten er det nu op til Københavns politi at finde ud af, om manden skal sigtes for andre forhold.

Mandens forsvarer, Niels Christian Strauss, oplyser til DR Nyheder, at man nu vil kræve erstatning for uberettiget varetægtsfængsling.

- Min reaktion er den, at det ikke er overraskende man dropper at rejse tiltale – men det er overraskende, man ikke har gjort det noget før, siger han.

Sagen kort

  • Den 18-årige havde siddet varetægtsfængslet siden februar 2015, men blev løsladt i januar med sigtelserne opretholdt. Han var sigtet for drabsforsøg og medvirken til drab begået under angrebene 14. og 15. februar sidste år.
  • Hans advokat vil nu kræve erstatning for næsten 11 måneders varetægtsfængsling.
  • Fire personer er nu tiltalt i terrorsagen. Sagen mod dem begynder 10. marts.
  • Politiets sigtelse drejer sig om, at de på forskellige måder skal have medvirket til gerninger, som Omar El-Hussein lavede. Alle nægter sig skyldige. Anklagemyndigheden har betegnet skyderierne som terror, men sigtelsen drejer sig om medvirken til drab og drabsforsøg.