Anne Mette Rasmussen: Jeg vil ikke blande mig i politik

De kritiske udtalelser om asylbørns vilkår, som Anne Mette Rasmussen kommer med i en ny bog, faldt for fem måneder siden - inden vilkårene for asylbørnene blev forbedret, oplyser statsministerfruen selv.

Anne Mette Fogh Rasmussen ønsker ikke at blande sig i politik. (Foto: © DR, DR)

Statsministerens hustru Anne Mette Rasmussens kritiske udtalelser om børns vilkår i landets asylcentre er fem måneder gamle. Siden er vilkårene forbedret - og i øvrigt ønsker statsministerfruen ingenlunde at blande sig i politik, siger hun.

Hvor svært kan det være

I bogen er hun blandt andet citeret for at sige:

- Jeg kan jo bare sige, at det der er i hvert fald totalt vanvid! Fordi jeg ved, hvordan det påvirker børnene. Men man kunne vel beskæftige dem med et eller andet?! Når nu de skal være der?! Det kan vel ikke være så svært.

Men Anne Mette Rasmussen siger i dag til P3 Nyheder

Der er sket mange forbedringer siden

- Disse udtalelser er jeg kommet med for fem måneder siden i anledning af den bog, der nu kommer om førstedamer. Og på det tidspunkt, var det aktuelt i debatten, og siden er der jo sket mange forbedringer. Jeg sagde det ud fra et rent fagligt synspunkt, fordi jeg jo er pædagog, og så synes jeg, at det er ret naturligt at sige, at man selvfølgelig skal aktivere børnene".

Anne Mette Rasmussen understreger også, at det på ingen måde var hendes hensigt at blande sig i en politisk debat om asylpolitik.

Bogen om førstedamer er skrevet af journalisten Mette Vibe Utzon.