Ansat i Københavns Kommune bortvist for mistanke om millionsvindel

En medarbejder i Københavns Kommune er blevet bortvist på grund af mistanke om bedrageri for mindst 4,5 millioner kroner.

Københavns Kommunes revisionssystemer skal nu finkæmmes, efter at der er afsløret svindle for flere millioner kroner. (© DR København)

Københavns Kommune har bortvist en betroet medarbejder på grund af milllionbedrageri, oplyser vicedirektør i Koncernservice Per Schrøder.

Medarbejderen, der havde adgang til kommunens konti, mistænkes for at have overført mindst 4,5 millioner kroner fra kommunens kasse til sin egen konto.

Usædvanligt mange overførsler

Yderligere tre medarbejdere er fritaget for tjeneste, mens det undersøges, om de har udført deres kontrolarbejde godt nok.

- Vi blev kontaktet af Bagmandspolitiet, som spurgte til usædvanligt mange overførsler fra en af kommunens konti til en medarbejders konto, som også modtager løn fra kommunen. Vi kunne bekræfte, at transaktionerne ikke var korrekte, siger Per Schrøder.

Han siger, at overførslerne er sporet tilbage til 2012, men at de kan være foregået tidligere, og at beløbet kan være højere.

Systemer skal finkæmmes

For en måned siden blev en medarbejder i Gentofte Kommune fyret efter at have brugt 4,7 millioner af kommunens midler til eget forbrug.

Ifølge Per Schrøder skal det nu undersøges, hvordan fejlen kunne ske. Kommunen har endnu ikke det fulde overblik, og både den interne- og eksterne revision skal nu undersøge, om der er brister i kontrollen og sikkerheden.

- Det er skatteborgernes midler, der er strøget ud af kommunens kasse, og det skal undersøges, hvordan det kunne ske, siger han.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter