Ansat på bosted dræbt af knivstik: 30-årig beboer anholdt

En 57-årig kvinde har mistet livet efter et knivstikkeri på bocenter i Roskilde.

En 57-årig kvinde er fredag aften blevet dræbt af knivstik på Center Lindegården i Roskilde.

Kvinden var ansat på det socialpsykiatriske bocenter, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

En 30-årig mandlig beboer er blevet anholdt i forbindelse med drabet.

Knivstikkeriet skete ved 20.00-tiden.

- Kvinden blev kørt til sygehus, hvor hun omkring klokken 22.30 blev erklæret for død som følge af det knivstik, der var påført hende med en cirka 23 centimeter lang kniv, skriver politiet i meddelelsen.

Beboer havde smidt kniv fra sig

Den 30-årige mand blev anholdt, da politiet ankom til institutionen. Han havde ifølge politiet smidt kniven fra sig. Den blev efterfølgende fundet i et buskads af en politihund.

Den formodede gerningsmand er blevet fragtet til politistationen i Roskilde, hvor han skal afhøres og gennemgå lægeundersøgelser. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag med krav om varetægtsfængsling.

På sin hjemmeside beskrives Center Lindegården som et socialpsykiatrisk bocenter, der hører under socialforvaltningen i Københavns Kommune.

- Beboere på Center Lindegården har en færdigbehandlet diagnose, men kan endnu ikke flytte i selvstændig bolig, lyder det på hjemmesiden.

Den omkomnes pårørende er blevet underrettet.

Her er de seneste sager, hvor medarbejdere på et bosted er blevet dræbt af en beboer.

  • 25. marts 2016 bliver en 57-årig kvindelig ansat på bostedet Lindegården i Roskilde dræbt med kniv. Politiet anholder en 30-årig mandlig beboer i sagen.
  • 7. maj 2014 mister to medarbejdere på botilbuddet Saxenhøj i Sakskøbing livet, da en 28-årig beboer går til angreb med en kniv. En medarbejder dør på stedet, mens den anden dør af sine kvæstelser otte dage senere. Desuden sårer manden en anden beboer på stedet. Den mandlige beboer bliver dømt til anbringelse for dobbeltdrab og forsøg på drab. På grund af sindssygdom erklæres han ikke egnet til straf.
  • I december 2013 bliver en kvindelig sosu-assistent knivdræbt af en 72-årig mandlig beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd. Den 72-årige lider af skizofreni, og han havde i perioden op til drabet nægtet at tage sin medicin. Manden får en anbringelsesdom.
  • I februar 2012 bliver en kvindelig socialpædagog udsat for et seksuelt overgreb og dræbt, da hun går en tur med en 40-årig mandlig beboer fra bostedet Blåkærgård ved Viborg. Beboeren, der er sindssyg, tilstår drabet og bliver idømt en anbringelsesdom på ubestemt tid.
  • Kilde: Ritzau

/ritzau/

En 57-årig kvinde har mistet livet efter et knivstikkeri på bocenter i Roskilde.

Opslået af DR Nyheder på 26. marts 2016