Ansatte hos Vestas er blevet syge af arbejde

I 84 arbejdsskadesager er medarbejdere hos Vestas blevet syge med astma eller hudlidelser.

I 80 sager har medarbejdere hos Vestas fået eksem eller andre hudlidelser af at arbejde. Yderligere fire ansatte har fået astma. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er ikke kun hos vindmølleproducenten Siemens Wind Power, at ansatte i en årrække har fået astma og allergisk eksem af deres job.

Nu kan DR Nyheder afsløre, at også medarbejdere hos vindmøllefabrikanten Vestas er blevet syge af at gå på arbejde.

Det viser en aktindsigt, som DR Nyheder har søgt hos Arbejdsskadestyrelsen.

Aktindsigten viser, at Arbejdsskadestyrelsen i 80 sager siden 2005 har anerkendt allergisk eksem eller såkaldt irritativ hudsygdom som erhvervssygdom blandt medarbejdere hos Vestas. I yderligere fire sager har Vestas-ansatte fået konstateret astma.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) oplyser til DR Nyheder, at de ansatte blandt andet er blevet syge af at arbejde med det kemiske stof epoxy.

- Ansattes sikkerhed kommer først

DR Nyheder har kontaktet Vestas i sagen, der har givet et skriftligt svar.

I svaret bekræfter Vestas, at der har været tilfælde af allergi, astma og eksem blandt ansatte i vingeproduktionen på Vestas’ fabrik i Lem i Vestjylland.

Samtidig udtaler vindmølleproducenten, at Vestas har undersøgt sikkerheden i vingeproduktionen.

- Det er vores opfattelse, at vores løbende forbedringer af processerne gennem dialog og samarbejde er udtryk for, at vores medarbejderes sikkerhed og tryghed altid kommer først, skriver Vestas.

Den nye sag om syge ansatte hos Vestas kommer, efter at DR Nyheder tidligere på måneden afslørede, at ansatte hos vindmøllevirksomheden Siemens Wind Power er blevet syge af at arbejde med de kemiske stoffer epoxy og isocyanater.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk