Antallet af døde med coronavirus stiger med 14

I alt er 384 coronasmittede nu afgået ved døden i Danmark.

Flere steder kan man nu efter henvisning fra egen læge blive testet for coronavirus ved drive-in-podestationer. (Foto: Claus bech © Scanpix)

384 personer er nu afgået ved døden med coronavirus i Danmark. I går lød tallet på 370.

Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Siden i går er antallet af indlagte på hospitalerne med coronavirus faldet med 11, så det nu er nede på 324 personer. Af dem er 80 personer indlagt på intensiv afdeling - det er 1 mindre end i går. 72 af de indlagte har behov for en respirator.

De 14 døde er ikke nødvendigvis døde siden i går. Det skyldes, at registreringen af dødsfaldene kan komme med lidt forsinkelse.

Da der ofte er tale om personer med andre underliggende sygdomme, kan man heller ikke altid være sikker på, at Covid-19 er dødsårsagen.

Rekordmange test på et døgn

Opdateringen fra Statens Serum Institut viser også, at der i alt er blevet lavet 108.465 test for coronavirus siden 13. januar.

Tidligere i dag oplyste Statens Serum Institut, at der det seneste døgn er foretaget 7.922 test for coronavirus. Det er det hidtil højeste antal på et døgn.

Af de 108.465 testede er 7.912 personer testet positiv. Men ifølge Statens Serum Institut er der et stort mørketal.

Hen over weekenden kunne man flere steder se hvide telte skyde op på områder i nærheden af hospitaler. Og i går meldte Sundhedsministeriet så ud, at de mange hvide telte er en del af et nyt setup til test for coronavirus, der i alt skal have kapacitet til at udføre 20.000 test dagligt.

Samtidig skal der på klinikker på hospitalerne kunne udføres 12.000 test om dagen, og dermed er det planen, at der inden for kort tid er kapacitet til at teste op mod 32.000 personer om dagen.