Antallet af influenza-indlæggelser på højeste niveau i fem år

Næsten 2.500 mennesker har denne sæson været indlagt med influenza. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

(ARKIV) Modelfoto. Influenza-sæsonen er over os, og rekordmange er indlagt. (Foto: Maria Hedegaard/Scanpix 2017) (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at denne vinter ser ud til at blive én af dem, hvor influenzaen rammer særligt hårdt. Indtil videre er 2.462 mennesker blevet indlagt på grund af influenza, men det tal ventes at stige:

- Da der kan være forsinkelse på registreringen af indlagte patienter, kan tallet reelt være højere, lyder det i pressemeddelelsen fra Serum Instituttet.

Antallet af indlagte er på nuværende tidspunkt det højeste i fem i år. Men antallet af indlæggelser på intensivafdeling er ikke højere end de foregående fem år. Antallet af influenzaprøver er også steget i denne sæson:

- Sammenholdt med forrige sæsoner ses der generelt en høj prøvetagningsaktivitet, og en stor andel af prøverne er positive for influenza, skriver Seruminstituttet.

Problemet synes at være, at den vaccine, der blev givet i fjor forud for denne influenzasæson, fokuserer på influenza A og ikke B, som er det, de fleste rammes af denne sæson:

- Af de 2.462 patienter, der er blevet indlagt med influenza, fik 610 påvist influenza A, 1.838 influenza B og 14 både influenza A og B, skriver Seruminstituttet og fortsætter:

- Denne influenzasæson er karakteriseret ved, at influenza B dominerer. Denne type er ikke indeholdt i sæsonens influenzavaccine.

Ifølge Seruminstituttet er i alt 122 indlagte patienter med influenza registreret som døde inden for 30 dage. Generelt er dødeligheden i Danmark inden for normalområdet, dog med en forhøjet dødelighed blandt de ældre over de seneste måneder.

DR Nyheder har uden held forsøgt at få en kommentar fra Statens Serum Institut.

FacebookTwitter