Antiislamister i protest over halalslagtet kød

Både Islamiseringen af Danmark og Antifascistisk Aktion demonstrerer foran Hvidovre Hospital i forbindelse med halal-debatten.

Ved Hvidovre Hospital var antiislamister mødt op fredag for at demonstrere mod halalkød på hospitalet. (© DR)

Stop Islamiseringen af Danmark demonstrerede fredag eftermiddag foran Hvidovre Hospital, fordi hospitalet serverer halal-slagtet oksekød.

Som modsvar til den demonstration havde det venstreorienterede Antifacistisk Aktion (AFA) også valgt at demonstrere samme sted.

Stop Islamiseringen af Danmark forventede cirka 100 deltagerere fra SIAD, og AFA oplyste, at de forventende 200 deltagerere. Alt i alt var deltagertallet dog kun omkring 50.

Grupper blev holdt adskilt

Deltagerere fra de to foreninger har tidligere endt i voldelige sammenstød, og derfor var politiet forberedt på, at der kunne opstå ballade, og de to grupper blev holdt adskilt fra hinanden.

Antifascistisk Aktion er en gruppe, der siden 1992 har demonstreret mod racisme, fascisme og nazisme. I 1992 dannede de det tidligere ungdomshus på Nørrebro, da gruppen blev oprettet.

På foreningen SIADs hjemmeside blev der forud for demonstrationen oplyst om, at demonstranter kunne medbringe bannere med tekster som "mærkning af halalprodukter NU" og Halal legaliserer dyremishandling".

- Vi kæmper for, at folk skal have lov til at vælge halalkød fra og ikke er tvunget til at spise det. Hvis vi begynder kun at tage hensyn til muslimerne ender vi med at blive et monokulturelt samfund, sagde talsmand for SIAD, Anders Gravers til dr.dk, før demonstrationen.

Halalslagtet kød i 10 år

Hvidovre Hospital har serveret halalslagtet oksekød i 10 år, fordi hospitalets kok dengang vurderede, at halalslagtet oksekød har en bedre kvalitet.

Hospitalet serverer udover halalslagtet oksekød også svinekød og andet kød, der ikke er halalslagtet.