A.P. Møller-fond giver 750 millioner til "borgere, der lever på kanten"

Den A.P. Møllerske Støttefond vil donere 750 millioner kroner til udsatte borgere, skriver Altinget.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er formand for støttefonden. (Foto: Jens Noergaard Larsen © Scanpix)

Den A.P. Møllerske Støttefond vil i de kommende år donere 750 millioner kroner til udsatte borgere, skriver Altinget. Pengene skal udmøntes over fem til seks år og skal blandt andet bekæmpe negativ social arv.

- Danmark har et stærkt velfærdssystem, som løfter et stort ansvar. Men vi mærker også et behov for udvikling og langsigtede investeringer, hvor staten, civilsamfundet og erhvervslivet spiller endnu bedre sammen. Her kan fondens midler noget andet end de offentlige alene, siger direktøren for Den A.P. Møllerske Støttefond, Henrik Tvarnø til Altinget.

De mange millioner skal gives til tre fokusområder. De skal bruges på at få unge og voksne ind på arbejdsmarkedet, nedbryde negativ social arv og til projekter som formår at skabe bedre fysiske rammer for de socialt udsatte i eksempelvis institutioner og socialt boligbyggeri.

- Fonden ønsker at styrke de borgere, som lever på kanten, fordi det enkelte liv skal respekteres, og fordi samfundet har brug for alles kræfter og evner, siger støttefondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla til Altinget.

Sådan ønsker Mærsk, at pengene skal bruges:

  • Målet er at støtte indsatser, der skaber varige forbedringer og for alvor flytter noget for de udsatte borgere

  • Håbet er, at de støttede indsatser vokser ind i kerneydelsen hos såvel offentlige parter som civilsamfundets organisationer

  • Fordelingen af de 750 millioner kroner mellem de tre fokusområder vil afhænge af, hvilke projektforslag der kommer ind

  • Donationen udmøntes hen over en fem-seksårig periode og kan søges af såvel kommuner, regioner, uddannelsessteder og forskningsinstitutioner som selvejende institutioner, frivillige foreninger og andre dele af civilsamfundet, ligesom erhvervslivet naturligt kan indgå som partner i støttede indsatser.

  • Kilde: Altinget/A.P. Møller Fonden

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk