Apotek i Glostrup sælger cannabis til danske patienter

Hvis ens egen læge tager ansvaret, er det nu muligt at få cannabis fra Glostrup Apotek.

Produktet er ikke godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Derfor er det den enkelte læges ansvar, hvis han vælger at ordinere cannabispillerne, (Foto: Mads Damm © DR Midt&Vest)

Hvis din læge siger god for det, så er det faktisk muligt at få danskproducerede cannabis-piller.

Det skriver Information.

Produktet er ikke godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Derfor er det den enkelte læges ansvar, hvis han vælger at ordinere cannabispillerne, siger apoteker på Glostrup Apotek, Kristian Østergaard Nielsen, der er den første danske producent af cannabis-pillerne.

- Vi fremstiller det, der hedder et magistrelt lægemiddel, hvor vores opgave er at sikre, at kvaliteten er korrekt. Når vi fremstiller produktet, så sikrer vi, at der er det rette indhold i, så patienten kan føle sig tryg, siger Kristian Østergaard Nielsen til DR Nyheder.

Det er dog kun få patienter, som kan få glæde af kapslerne lige nu.

- Det vil typisk anvendes i smertebehandling og af sclerosepatienter. Det er op til den enkelte læge at finde anvendelsesmåden og rådgive patienten om virkningen og eventuelle bivirkninger, siger apotekeren.

Mængden, der er fremstillet i Glostrup, er stadig yderst beskeden. Indtil videre er der afsat 14-15 dåser med kapsler og to glas med dråber til praktiserende læger det sidste halve år. Apoteket forlanger 2.100 kroner for 60 kapsler, hvilket er knap to tredjedele af, hvad en amerikansk producent forlanger.

Rigshospitalet gennemfører lige nu flere forsøg med pillerne.

Lægemiddelstyrelsen oplyser, at de på det kraftigste fraråder, at man indtager cannabis eller produkter med cannabis uden ordination fra en læge.

Magistrelle lægemidler:

  • er lægemidler, der tilberedes på et apotek til den enkelte patient efter recept fra en læge. Baggrunden for at et apotek kan fremstille og forhandle et magistrelt lægemiddel er alene for at sikre specielle terapeutiske behov, som ikke kan tilgodeses gennem anvendelsen af markedsførte lægemidler.

  • Magistrelle lægemidler er, i modsætning til lægemidler der har en markedsføringstilladelse, ikke vurderet af myndighederne med hensyn til kvalitet, sikkerhed og effekt, og der foreligger derfor i udgangspunktet ikke godkendte data omkring f. eks. dosering og bivirkninger, og dermed heller ikke et produktresume eller indlægsseddel.

  • Kilde: Sundhedsstyrelsen

Facebook
Twitter