Appel om dødshjælp

En kvinde i Nordsjælland har ligget i coma i 14 måneder efter en ulykke. Det eneste hendes mand ønsker, er at politikerne tillader aktive dødshjælp ligesom i Holland.

Jens Linnemann ville ønske, at det var muligt at yde aktiv dødshjælp her i landet. Efter at hans kone har været ude for en alvorlig trafikulykke, er det uværdigt at holde liv i hende, mener han. (Foto: © DR, DR)

Efter en knallert-ulykke i Thailand har Jens Linnemanns kone ligget som en grønsag i over et år.

Parret har været på mange lange rejser sammen, og nu ønsker Jens Linnemann fra Hornbæk blot, at hans kone kan få lov til at tage på sin sidste rejse.

Læger: Intet håb

I 14 måneder har den 62-årige Majlis ikke været ved bevidsthed, og lægerne har sagt, at hun aldrig vågner igen. Det eneste hendes mand ønsker, er at hun kan få lov til at dø.

- Hvorfor kan min kone ikke få lov til at dø? Havde det været i Schweiz eller Holland, hvor der er aktiv dødshjælp, havde der ikke været tvivl, siger Jens Linnemann til TV-Avisen 18:30, da han besøger konen på et nordsjællandsk plejehjem.

Opfordring til politikerne

- Der er ingen kontakt. Hun får mad gennem en sonde og er både blind og døv, fortæller Jens Linnemann, der appellerer til de danske politikere, så dødshjælp kan blive muligt i Danmark.

- For mig er det helt klart, at aktiv dødshjælp bør være muligt herhjemme. Det er ikke værdigt, at nogen skal holdes i live så lang tid, når der ikke er noget håb, lyder det fra den ulykkelige ægtemand.

SF'er imødekommende

Hverken sundhedsministeren eller formanden for folketingets sundhedsudvalg, mener dog at reglerne bør ændres.

Sundhedsordfører fra SF, Jonas Dahl, derimod siger, at hans personlige holdning er, at dødshjælp bør være en mulighed, hvis der er samtykke fra både pårørende og læger.