Aprilsnarrene er over os

DR flytter til Malmø, Klaus Riskær fester på Nasa med fodlænke, Don Ø stiller op for Socialdemokraterne, Google leverer din mail med posten og morderen fra Forbrydelsen er afsløret. Tro ikke på det, det er 1. april.

(© Stock.xchng)

Det er første april, så du kan roligt regne med, at nogen vil forsøge at snyde dig.

Hvis ikke dine venner og familie husker at få dig på glatis, kan du i hvert fald regne med medierne. Men medierne kan nu også selv komme på glatis, som du kan læse længere nede i denne artikel.

Afsløring af morderen fra Forbrydelsens

Politiken har gjort en del ud af spasen og oprettet en hjemmeside i forsøget på at bedrage os.

I en stor artikel beretter avisen om hvordan en privatperson har lagt afsløringen af hvem, der myrdede Nana Birk Larsen fra DR's Forbrydelsen, på nettet.

Politiken advarer om at besøge hjemmesiden, www.forbrydelse.dk, men vi kan nu godt anbefale et klik.

DR flytter til Malmø

Berlingske Tidendes aprilsnar handler også om DR.

Ifølge avisen overvejer DR at gøre som mange andre, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen om den faste ejendom, og flytte til Sverige.

Idéen skulle være at sælge hele hele den 4,7 milliarder kroner dyre DR Byen og leje sig ind i et byggeri i Malmø-forstaden Söderkulla.

Don Ø stiller op som socialdemokrat

Den øverste del af forsiden på Ekstra Bladet er afsløringen af, at FC Københavns bestyrelsesformand vil i Folketinget for Socialdemokraterne.

- Ved du hvem, der står på Nedre C, når FCK spiller? Hvem bor i Lalandia? Jeg kan garantere dig, at langt de fleste er socialdemokrater, siger rigmanden Flemming Østergaard som begrundelse for sit partivalg i den falske nyhed.

Klaus Riskær fester med fodlænke

I sin netudgave giver Ekstra Bladet os en historie med en anden kendis. Den nyligt bedrageridømte Klaus Riskær Pedersen er ifølge ekstrabladet.dk blevet iført en fodlænke, så han ikke flygter inden sin appelsag.

Med sådan en sag om anklen må man kun bevæge sig 300 meter væk fra hjemmet. Og det vil jo normalt være et problem, hvis man vil på Nasa, Café Victor og andre smarte steder i det indre København.

Men ikke for Riskær, for han har bare købt lejlighed i området, beretter ekstrabladet.dk, der har udstyret sin artikel med både video og afstemning.

Computervirus amok

Ingeniørens netavis forsøger at skræmme folk, der ikke tænker på datoen, med en ualmindeligt ubehagelig historie om en ny computervirus ved navn mianaster. Det skrækkelige ved denne virus er, at den er muteret, så den kan forlade computeren, og ødelægge hele elnettet.

Ingeniørens aprilsnar forklarer dette fænomen med at "virusen sætter sig på dipoler i molekylestrukturen. Når de rammes af elektroner, der strømmer i ledningen, bliver de slået til antistof".

Mediernes eget bureau snydt af politet

Der er altså masser af eksempler på, at medierne forsøger at snyde folk. Men det er ikke alle aprilsnarre, der er med vilje.

Ritzaus Bureau, der ejes af dagbladene og bruges af stort set alle danske medier fik således sendt en aprilsnar ud, uden at vide det. Bureauets journalister hoppede ganske enkelt på Bornholms Politis historie om en brand på lystbådehavnen i Aakirkeby. Byen ligger, som det vil være mange danskere bekendt, midt på Bornholm. Du kan læse mere om Ritzaus bommert her.

Jyllands-Posten nåede at bringe nyheden videre, inden Ritzau måtte annullere historien og indrømme:

- Vi er faldet i en 1. april-fælde, lagt af Bornholms Politi.

Google vil sende dig tonsvis papir

Det er naturligvis ikke kun de danske medier, som driver gæk, og bliver drevet gæk med.

Verdens mest populære søgemaskine Google opretter hele tiden nye tilbud. Men man får næppe andet end en lang næse, hvis man rent faktisk tror på dagens nyhed om, at Google Mail fremover er villig til at sende alle dine gigabytevis af mails til dig på papir.

- Hvad bliver mon det næste Google finder på, pap? lyder det ellers fra en glad kunde på Googles historie.

Senere på dagen gav internetgiganten selv svaret, da den lancerede aprilsnar nummer to: Tilbud om gratis bredbåndsforbindelse gennem toilettet.

Al Gore køber Christiania

En del private danskere forsøger også at snyde medierne med pressemeddelelser på dagen, hvor alle har lov til komme med en uskyldig løgn.

Fra Christianias pressegruppe kommer historien om, at USA's tidligere vicepræsident Al Gore har tilbudt at købe Fristaden for en milliard og forære den til danskerne.

Autocampister skal holdes fra nettet om natten

Og fra autocamping-entusiasterne på dk-autocam.dk forlyder det, at man har besluttet femover at holde hjemmesiden lukket mellem 23 og 06.

Alt for mange bruger nemlig dens debatforum og natten, og slingrer derfor søvnige rundt på vejene i deres store autocampere, når det bliver dag.

Ungdomshus i busterminalen

Den tidligere formand for Socialdemokraterne i København Bo Sandberg forsøger i dagens anledning at bilde os ind, at der er fundet en opsigtsvækkende løsning på problematikken om Ungdomshuset.

Ifølge folketingskandidaten er Københavns Kommune, politiet og DR blevet enige om at smide Aftenshowet ud af busterminalen på Rådhuspladsen og gøre det omstridte byggeri om til et nyt ungdomshus.

ExternalContent