Arbejdsgivere leder i stigende grad på LinkedIn

Hver 10. ansættes med LinkedIn, viser analyse fra Konsulenthuset ballisager. Ekspert mener, at vi skal til at bruge LinkedIn mere aktivt.

Det handler om at have et godt netværk, hvis man skal finde job.

Hver 10. bliver nu ansat gennem det professionelle netværk LinkedIn. Det viser rekrutteringsanalysen fra Konsulenthuset ballisagers.

Redaktør på ModerneJobsøger.dk og foredragsholder Morten Vium, formidler ny viden om karrieremæssig brug af sociale medier med fokus på LinkedIn, og han mener, at det er her, vi skal sætte kræfterne ind.

Stærkt rekrutteringsredskab

LinkedIn bliver ifølge Morten Vium mere og mere udbredt som en rekrutteringsredskab, og han er sikker på, at flere vil komme med på LinkedIn bølgen.

- Det er helt sikkert fremtiden indenfor rekruttering, siger Morten Vium, der samtidig påpeger, at det ikke kun er et forum for akademikere.

Han mener, at man her kan springe mellemmanden over - altså diverse jobdatabaser og dermed bruge dette forum til at spotte hinanden. LinkedIn er et gratis site, hvor alle kan være med, og det gør det ifølge Morten Vium til en endnu stærkere ressource.

Nye muligheder for netværk

Knap en million danskere har ifølge Morten Vium allerede en profil på LinkedIn, men han er sikker på, at det blot er et spørgsmål om tid, før der kommer flere med.

- Man behøver ikke længere tage til 10 konferencer om året for at opbygge kontakt. Det er et helt oplagt sted at knytte faglige relationer. Her har man muligheder, som man aldrig har haft før, siger Morten Vium.

Sådan bliver du set på LinkedIn

Ifølge rekrutteringsanalysen er arbejdsgiverne nysgerrige, når de står overfor nye kandidater til et job. Og i de private virksomheder siger hele 52% ja til, at de tjekker kommende medarbejde ud på LinkedIn.

- Gør så meget ud af din profil som muligt, så er der meget større chance for at få et job derigennem, siger Morten Vium.

Derfor er det ifølge ham vigtigt, at beskrive alle de ting du er god til og bruge de søgeord, som man gerne vil findes på. Dernæst skal man ifølge Morten Vium finde de faglige grupper, som man passer i, og spare og dele viden med folk der.

- Alles cv er kun et klik væk, hvilket gør, at opførslen på LinkedIn er velovervejet. Det unikke ved LinkedIn er, at tonen og miljøet er professionelt, siger Morten Vium.

Vejen til ansættelse går ifølge Morten Vium gennem at være en aktiv bruger. F.eks. ved selv at opsøge dialogen i forskellige LinkedIn-grupper.