Arbejdsløse: Vi er ikke enige med Robert

På Jobcenteret i Aabenraa er de arbejdsløse uenige med Robert.Man skal arbejde for sine penge er holdningen.

Michael Johanson fra Holbøl foran Jobcentret i Aabenraa mener man skal tage det arbejde man blive tilbudt. (Foto: Rasmus Poulsen Larsen- DR Syd)

Skal man tage et hvilket som helst arbejde, hvis man er på kontanthjælp eller dagpenge?

Den debat blussede op i går, efter en udsendelse på DR 2, hvor kontanthjælpsmodtageren Robert Jensen kom med denne svada:

- Som menneske står jeg i et valg på jobcentret; skal jeg tage et lortejob i McDonalds til 100 kroner i timen, eller vil jeg fortsætte på kontanthjælp? Og så er det jeg siger, at det job er så ringe at så vil jeg hellere være på kontanthjælp, ellers må samfundet komme med et tilbud der modsvarer de evner og kræfter jeg har, siger han i programmet.  

I programmet "På den anden side" blev det blandt andet fortalt, hvordan Robert her har været på kontanthjælp on and off i 11 år - og ikke vil tage hvilket som helst job, som du også lige hørte.

Uenighed med RobertForan Jobcentret i Aabenraa var det dog en noget anden holdning der mødte os, da vi kiggede forbi:

Langt de fleste vi fik i tale, var uenig med den holdning som Robert Jensen luftede i DR2 programmet.

For eksempel 58-årige Verner Schwarts fra Rødekro:

- Jeg har altid arbejdet, man skal arbejde for sine penge, helt klart. Jeg har nogle handicaps der gør at jeg ikke kan klare hårdt fysisk arbejde, men ellers skal man tage imod tilbud. Hvis man vil nyde noget, må man også yde noget, siger han.

Samme holdning går igen hos 53-årige Peter Sørensen fra Jyndevad, der har været arbejdsløs i cirka et år og nu er på dagpenge. Han er uddannet mekaniker, men ville gerne tage imod et job, der for eksempel gik ud på at brænde ukrudt væk fra fortorve - selvom det er under hans uddannelsesniveau:

- Det er bedre at komme ud og møde mennesker end at gå hjemme og lave ingenting. Sådan noget som handicaphjælper eller sundhedshjælper er jeg nok ikke så god til, jeg vil hellere noget teknisk. Men jeg ville nok prøve det, hvis jeg fik det tilbudt, siger han.

Faktisk VAR der besøgende til jobcentret, som ikke ville tage hvilket som helst job til gengæld for kontanthjælpen. Det var spild af tid og penge at tage en uddannelse og så blive tvunget i en anden retning bagefter, mente en - der dog ikke ville interviewes af frygt for konsekvenserne.

Man skal ikke være kræsenMen Michael Johanson på 27 fra Holbøl ville gerne skrive under på holdningen om, at man bør tage et hvilket som helst arbejde der bliver tilbudt:

- Man kan ikke tillade sig at være kræsen. Jeg har selv taget efteruddannelse på slagteriet i Blans og arbejdet som pædagogmedhjælper. Man skal tage imod det man kan få og se i øjnene at man ikke kan vælge og vrage som før i tiden, siger han.

Der findes forskellige former for sanktioner hvis man som kontanthjælpsmodtager eller dagpengemodtager ikke tager mod et jobtilbud, så det er ikke uden økonomiske konsekvenser.

Herunder kan du debattere historien.Skal man tage imod de job, man får tilbudt?

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532c6bb6a11f9d0ee03e1e17

Facebook
Twitter