Arbejdsnedlæggelse hos DSB: Færre tog og forsinkelser på Sjælland

Endnu en gang medfører arbejdsnedlæggelse, at der kører færre tog. S-togene er ikke ramt.

Onsdag i sidste uge var der også en arbejdsnedlæggelse fra lokomotivførerne. Der var det København, hvor færre tog drev gæk med morgentrafikken. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivpersonalet betyder, at der kører færre tog på Sjælland, og at rejsetiden kan være længere på nogle strækninger.

Det skriver DSB.

Hverken DSB eller lokomotivpersonalets faglige organisation, Dansk Jernbaneforbund, kender omfanget og varigheden af arbejdsnedlæggelsen.

- Vi undersøger i øjeblikket baggrund for arbejdsnedlæggelsen og opfordrer vores medlemmer til at normalisere arbejdet straks, siger Henrik Horup, der er formand Dansk Jernbaneforbund.

DSB oplyser, at der ikke vil blive indsat togbusser og skriver på hjemmesiden, at S-togene ikke bliver ramt af aflysninger og forsinkelser. Indtil klokken 12 kører Kystbanen og tog til og fra Sverige slet ikke.

Onsdag i sidste uge var der også en arbejdsnedlæggelse fra lokomotivførerne. Der var det København, hvor færre tog drev gæk med morgentrafikken.

Ny arbejdstidsaftale forhandles

DSB og fagforeningen Dansk Jernbaneforbund har i længere tid forhandlet om en ny arbejdstidsaftale.

Der er blandt andet uenighed om, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet, og parterne er ifølge Dansk Jernbaneforbund langt fra hinanden.

Baggrunden for striden er, at DSB har meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri og derfor har opsagt overenskomster med staten.

De ansatte hos DSB skal derfor over på private overenskomster. I den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

/ritzau/

Facebook
Twitter