Arbejdstilsynet undersøger ulykke med lynramt SAS-medarbejder

I begyndelsen af næste uge vil Arbejdstilsynet undersøge ulykke i Københavns Lufthavn.

Et lyn ramte onsdag aften en 58-årig mand, mens han var på arbejde i Københavns Lufthavn. (Foto: kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Ulykken i Københavns Lufthavn onsdag aften, hvor en SAS-medarbejder blev ramt af et lyn, bliver i begyndelsen af næste uge undersøgt af Arbejdstilsynet.

Det bekræfter presseafdelingen i Arbejdstilsynet over for DR Nyheder.

Den 58-årige medarbejder i SAS' Spirit Air Cargo Handling-selskab er fortsat indlagt på Rigshospitalet i København, men er i stabil tilstand.

Han blev sent onsdag aften ramt af et lyn, der tilsyneladende slog ned i en mast, som var tæt på, hvor han stod.

SAS har ikke ønsket at oplyse, hvilken type arbejde han foretog sig.

Ifølge Fagbladet 3F fremgår det af en intern manual i SAS, at det er forbudt at arbejde ude ved flyene i Københavns Lufthavn, når det tordner og lyner.

I manualen står det specifikt, at "al ground handling skal stoppe, når det lyner".

Ground handling er blandt andet lastning af fly, håndtering af bagage og påfyldning af brændstof.

Det voldsomme uvejr over København onsdag aften var varslet af DMI.

Klokken cirka 20 sendte Københavns Lufthavn da også driftsinfo ud om, at 'et kraftigt tordenvejr er på vej mod København. Der kan ud over regn og torden også forventes vindstød på op til 35 knob'.

Ifølge formand for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, der repræsenterer den 58-årige mand, er det vigtigt, at alle forhold omkring ulykken bliver undersøgt.

- Det er vigtigt, at både lufthavn, flyselskaber, arbejdsmiljørepræsentanter og andre sætter sig sammen for grundigt at gennemgå, hvad der er foregået, og hvordan man kan forebygge, at det sker igen, siger Henrik Bay-Clausen til Fagbladet 3F.

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra SAS Ground Handling.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk