Argentinske Frida mødte dronning Margrethe igen efter 53 år: 'Hun er meget smuk'

På sin rundtur i Argentina besøgte dronningen i dag et ældrecenter for danske efterkommere.

Frida Rasmussen er 90 år gammel og født i Argentina. Alligevel kunne hun tale dansk med dronningen, da hun besøgte et ældrecenter for danske efterkommere.

Frida Rasmussen er 90 år gammel. Hun er født i Argentina og har boet i landet hele sit liv. Efter eget udsagn er hun ikke dansker, men argentiner.

Alligevel kan hun beskrive sit første møde med dronning Margrethe på dansk:

- Dengang var hun prinsesse. Hun rejste rundt til de forskellige byer, hvor der var danskere, og der så jeg hende til en cocktailfest på Plaza Hotel, mindes Frida Rasmussen.

Det var i 1966 - for 53 år siden - og i dag mødtes de to igen.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik i Buenos Aires tidligere i dag. (Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI)

Mødet fandt sted, da dronningen besøgte ældrecentret Hogar Danés, som huser efterkommere af de mange danskere, som søgte til Argentina i 1800- og 1900-tallet.

Dronningen og kronprins Frederik er netop nu på rundrejse i landet som led i et større erhvervsfremstød.

Meget smuk

Dronningen var inviteret til kaffe på Hogar Danés og sad ved siden af Frida Rasmussen. Og en bedre plads kunne den 90-årige argentiner ikke have ønsket sig.

- Det var en stor, stor ære, siger hun.

Beboerne på ældrecentret nord for Buenos Aires havde fået at vide, at dronningen ikke ville kunne nå at besøge dem, men det lykkedes altså alligevel.

Frida Rasmussen er glad for at have fået et glimt af dronningen. Og selv 53 år efter deres første møde, er argentineren imponeret.

- Hun er smuk. Jeg synes, hun er meget sød at se på. Og så enkel, ikke? Det var hyggeligt, siger hun.

Frida Rasmussen på 90.

Dronningen imponeret

Dronningen selv er imponeret over, hvor gode de ældre på centret er til at tale dansk og til at værne om danske traditioner.

- De har beholdt en masse danske skikke som en fuldkommen selvfølgelighed. Det er alt fra julefejring til frikadeller og leverpostej, siger hun.

Hogar Danés blev stiftet i 1996 og er hjem for 14 efterkommere af danskere. Og der er en dejlig stemning på hjemmet, mener dronningen.

- Det er en god dansk tradition for også at lave et hjemligt hjem.

Onsdag er statsbesøgets sidste dag. Også her skal dronningen og kronprinsen møde nogle af efterkommerne af de danske indvandrere. I dag bor op mod 50.000 efterkommere i Argentina.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter