ARKIV-VIDEO Christianitterne har før fjernet boderne på Pusher Street

Det er ikke første gang, at christianitterne gør oprør mod hashhandlen på Christiania.

Christianitterne tog i dag konsekvensen af den store uro omkring fristaden og fjernede selv de mange hashboder på gaden Pusher Street, hvor man i årevis har kunnet købe pot, skunk, hash og andre euforiserende midler, som var man nede hos bageren på jagt efter kanalsnegle.

Det sker i kølvandet på skyderiet onsdag aften, hvor en civil person og to betjente blev såret i forbindelse med en anholdelse.

Men det er ikke første gang, at christianitterne forsøger at bekæmpe salget af cannabis på Christiania. I 1979 indførte de daværende christianitter en såkaldt junkblokade for at gøre op med den hårde narkotika. 10 år senere lukkede christianitterne den gamle hovedindgang med en to meter høj mur som svar på den massive hashhandel, der var i indgangen. Handlen var domineret af folk uden tilknytning til Christiania.

I 2004 blev Christiania mødt af et stort politisk ønske om at lukke hashhandlen ned på Pusher Street. Pusherne gik selv forrest og rev boderne ned for efterfølgende at operere mere i det skjulte. Det varede ikke længe, før boderne dukkede op igen, og i dag fjernede christianitterne så igen samtlige boder på Pusher Street.

Få gennemgangen i video i toppen af denne artikel.