ARKIV-VIDEO Overlevende passagerer: Scandinavian Star virkede ufærdig

Debatten om ansvaret for Scandinavian Star-ulykken raser stadig, selv om det i dag er 25 år siden, at Oslo-båden brændte.

Natten til lørdag d. 7. april 1990 udbryder en brand ombord på færgen Scandinavian Star, der befinder sig i farvandet mellem Oslo og Danmark.

Branden, der endnu ikke er endeligt opklaret, ender med at koste 159 mennesker livet. Og det er på trods af, at omkringliggende skibe og hele seks redningshelikoptere ilede til undsætning.

Brandalarmen var ikke færdigbygget

Nogle af de personer, der blev reddet i land, kunne dog fortælle historien om et Scandinavian Star-skib, der ikke virkede til at være færdigbygget.

- Jeg prøvede at få brandalarmen i gang, men den virkede ikke. Så løb jeg hen til den anden alarm, men der stak der bare to ledninger ud, fortalte norske Leo Odland i TV Avisens ekstra-udsendelse på skæbnedagen i 1990, dog fejlagtigt under navnet Tom Baokorp.

I eftermiddag er der mindearrangementet i Frederikshavn. Her samles de overlevende, de efterladte og pårørende samt hjælpepersonel og det officielle Frederikshavn for at mindes og ære de, der mistede livet på Scandinavian Star.

Se andre passagerer fortælle om Scandinavian Stars kritiske tilstand i TV Avisen d. 7. april 1990 videoen over artiklen.

Facebook
Twitter